STK'lar kadın personelleri olmadan çalışmaya devam etmeyi reddetti

Taliban yönetimi, kadınların sivil toplum kuruluşlarında çalışmasını yasaklamıştı. Bu kararı önce Birleşmiş Milletlet kınadı. Care International, Norveç Mülteci Konseyi (NRC) ve Save the Children isimli üç büyük STK, kadın personelleri olmadan çalışmayı reddettiği için faaliyetlerini durdurdu. Temel hakları ihlal eden bu karara Almanya Dışişleri Bakanı da attığı bir Tweetle tepki gösterdi. Dünyadan tepkiler çığ gibi büyüyor..

STK'lar kadın personelleri olmadan çalışmaya devam etmeyi reddetti

Taliban, kadınların sivil toplum kuruluşlarında (STK’lar) çalışmasını yasaklamıştı. Bu kararı Birleşmiş Milletler temel hakların ihlal edilmesi nedeniyle kınadı.

Taliban yönetimi, kadın STK personellerinin başörtüsü takmadan kıyafet kurallarını çiğnediğini söyleyerek kararlarını “haklı çıkardı.”

Karar, kız öğrencilerin üniversitelere gitmesini yasakladıktan birkaç gün sonra, 24 Aralık tarihinde geldi.

KADIN PERSONELLERİMİZ YOKSA BİZ DE YOKUZ
Bu karara STK’lardan yanıt gecikmedi. Yabancı yardım kuruluşları Taliban’ın kadın personel yasağının ardından bölgede çalışmayı durdurdu.

Üç büyük sivil toplum kuruluşu (STK) Taliban tarafından kadınların kendileri için çalışmasının yasaklanmasının ardından Afganistan’da çalışmayı durdurdu.

Care International, Norveç Mülteci Konseyi (NRC) ve Save the Children, yaptıkları ortak açıklamada, "kadın personelleri olmadan" çalışmalarına devam edemeyeceklerini belirttiler.

Yardım grupları, kadınların kendileri için çalışmaya devam edebilmelerini talep ediyor.

BERLİNDEN DE TEPKİ GELDİ
Almanya, Talibanın bu kararını kınadı. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Taliban'ın insani yardımları kadınları aşağılamak için bir oyuncak haline getirmesini kabul etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Putin: Müzakereyi Batı reddediyor "Terörü besleyen terörle yüz yüze geldi" Hamaney'e bir tokat daha! Açlık grevine başladı "Yabancılara karşı patolojik bir nefreti var"