Suudi Arabistan'da iki kişi idam edildi

Suudi Arabistan'da biri çocuk istismarında bulunmaktan, diğeri de kolluk mensubunu öldürmek suçundan iki kişi idam edildi.

Suudi Arabistan'da iki kişi idam edildi

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, biri çocuk istismarında bulunmakla, diğeri kolluk kuvveti mensubu öldürmekle suçlanan kişinin idam edildiğini duyurdu.

AÇIKLAMA GELDİ
Suudi İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında,"Omar el Barakati, reşit olmayan çocukları kaçırmak, onlara cinsel tacizde bulunmak ve zarar vermekten hüküm giydi. Ceza Mahkemesi idam kararı verdi, cezası Yargıtay ve Yüksek Mahkeme tarafından onandı. Barakati cumartesi günü Cidde'de idam edildi." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, cezanın infazı için bir kraliyet kararnamesi çıkarıldığını belirtti.

SUÇU 'BİR' DEĞİL
Resmi makam, kolluk kuvvetlerinin görev başındaki bir mensubu kasten öldürmek de dahil olmak üzere çeşitli suçlardan hüküm giyen Muhammed Faidi'nin de Cidde'de idam edildiğini belirtti.

Faidi'nin bir petrol tesisini kasten ateşe vermek, dini inançları nedeniyle saldırı düzenlemek ve güvenliği ihlal etmek amasıyla silah satın alıp bulundurmaktan da suçlu bulunduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan
Ankara, İskandinav ülkeleri ile masaya oturacak ABD Başkanı Joe Biden'ın keyfi kaçtı! Tokalaşacak kimse bulamadı, o soru gelince de... Son dakika! Karabağ'da yüksek gerilim! Azerbaycan askerleri ile Ermeni güçleri arasında çatışma! ABD Orta Doğu'dan sonra kuzey Avrupa'ya da istikrarsızlık götürüyor