Suikast sonrası ABD'den ilk açıklama: "Saldırı olursa yardım ederiz"

Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından ABD’den ilk açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bölgedeki gerilimin tırmanmasını önlemeye yönelik çabaların öncelikli hedef olduğunu vurgulayarak, “Böyle bir durumda ABD, İsrail’e yardım edecektir,” ifadesini kullandı.

Suikast sonrası ABD'den ilk açıklama: "Saldırı olursa yardım ederiz"
  • Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi.
  • ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’e yönelik herhangi bir saldırı durumunda ABD’nin İsrail’i savunmaya yardımcı olacağını duyurdu.

"ABD İSRAİL'E YARDIM EDECEKTİR"

  • Austin, bölgedeki gerilimin tırmanmasını önlemeye yönelik çabaların öncelikli hedef olduğunu vurgulayarak, “Böyle bir durumda ABD, İsrail’e yardım edecektir,” ifadesini kullandı.
  • Austin, geniş çaplı bir çatışma çıkması halinde ABD’nin ne tür destek sağlayacağını açıklarken, önceliklerinin gerilimi azaltmak ve diplomatik çözümler bulmak olduğunu belirtti.
  • “Bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Tansiyonu düşürmek ve sorunları diplomatik toplantılarla çözmek için yoğun çaba göstereceğiz,” diye ekledi.
Öldürülmeden önce yaptığı çağrı gündem oldu İsrail'in kuzeyi uçuşlara kapatıldı Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan Haniye suikastına tepki Haniye'nin öldürülmesinin ardından Türkiye'den açıklama