SpaceX roketi, NASA'nın TEMPO cihazı ile fırlatıldı: Hava kirliliğini ölçecek

SpaceX, NASA Kuzey Amerika kıtası üzerinde hava kontrolü yapması amacıyla Traposferik Emisyon Kirliliği İzleme cihazını yörüngeye fırlattı. Space.com sitesinde yer alan habere göre SpaceX'in Falcon 9 roketi, Floria Cape Canaveral Uzay İstasyonu'ndan yerel saatle 12.30'da başarıyla uzaya gönderildi.

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Kuzey Amerika kıtası üzerinde hava kirliliği kontrolü yapacak Traposferik Emisyon Kirliliği İzleme (TEMPO) cihazını başarıyla yörüngeye fırlattığı bildirildi.

Space.com sitesinde yer alan habere göre, TEMPO cihazını taşıyan SpaceX'in Falcon 9 roketi, Floria eyaletindeki Cape Canaveral Uzay İstasyonu'ndan yerel saatle 12.30'da fırlatıldı.

HAVA KALİTESİNİ ÖLÇECEK
NASA'nın Langley Araştırma Merkezi'ndeki TEMPO'nun proje yöneticisi, "TEMPO, Porto Riko'dan Kanada'ya kadar Kuzey Amerika'nın tamamında gündüzleri saat başı hava kalitesini ölçecek." dedi.

Belirtilene göre, TEMPO, alt troposferdeki ozon ve nitrojen dioksit dahil önemli hava kirleticilerinin seviyesi tespit emek için ultraviyole ve yakın kızılötesi ışık spektrumlarını ölçecek.

Kaynak: AA

ABD'de kritik tarım dışı istihdam verisi açıklandı Macron'dan çok konuşulacak poz! İsrail Gazze ve Lübnan'a saldırdı İsrail ordusu Gazze’ye saldırmaya başladı