Son dakika! Türk mürettebat taşıyan gemi Şangay açıklarında çatışma sonucu battı

Son dakika haberleri... Çin'de 16'sı Türk 21 mürettebat taşıyan Marshall bayraklı gemi çatışma (çarpışma) sonucunda battı. Denizcilik Genel Müdürlüğü mürettebatın akıbetine dair yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanlığı'nın devrede olduğunu belirtti.

Son dakika! Türk mürettebat taşıyan gemi Şangay açıklarında çatışma sonucu battı
  • Son dakika haberleri... Çin'de Şangay sularında OMEGA ile MIRABELLA adlı gemiler çatışmaya girdi. Çatışmada sonucu batan gemideki Türk mürettebat can filikasıyla gemiyi terk etti.
  • Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden olayla ilgili şu açıklama yapıldı:
"AAKK Merkezimizce, Şangay MRCC ile yapılan görüşmede Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir.
Son dakika! Türk mürettebat taşıyan gemi Şangay açıklarında çatışma sonucu battı - Resim : 1
BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun."

DENİZCİLİKTE ÇATIŞMA TERİMİ

1910 Bürüksel Sözleşmesinde çatma kavramı; “deniz gemileri arasında veya deniz gemileri ile iç su gemileri arasında meydana gelen çarpışma” olarak tanımlanırken 1987 Lisbon maddelerine baktığımızda ise “gerçek bir temas meydana gelmemiş olsa bile iki veya daha fazla geminin dahil olduğu zayi veya hasarın meydana geldiği herhangi bir kaza” şeklinde tanımlanmıştır.

Moğolistan'da feci olay! Yakıt taşıyan tanker patladı ABD'de şehrin anahtarı ilk kez bir Türk'e verildi Gazze'de çocuklar ölmemek için hayvan yemi yiyor İran Cumhurbaşkanı Reisi Ankara'ya geldi