Son dakika! Soykırımcı İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Son dakika haberleri... İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tutuklama kararı çıkarılmasını istedi. Aynı zamanda 3 Hamas lideri hakkında tutuklama kararı çıkması için de başvuru yaptı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu hamleyle ilgili açıklamalasında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Gecikmiş ancak olumlu bir karardır." dedi.

Son dakika! Soykırımcı İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında tutuklama kararı
  • Son dakika haberleri... Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) Netanyahu için tüm dünyanın yüreğine su serpecek karar geldi.

TUTUKLANMASINI İSTEDİ

  • UCM, Netanyahu için tutuklama kararı çıkarılmasını talep etti.
  • Mahkeme, Netanyahu'nun savaş suçları ve ı̇nsanlığa karşı suçlarda cezaı̇ sorumluluk taşıdığına ı̇nanmak ı̇çı̇n makul gerekçeler olduğuna vurgu yaptı.

SAVAŞ SUÇLARI İÇİN İSTEDİ

  • Tutuklama emri savaş suçları iddiasıyla talep edildi.

HAMAS LİDERLERİ İÇİN DE KARAR VAR

  • UCM savcısı ayrıca üç Hamas lideri için tutuklama emri çıkarılması için de başvuruda bulundu.

ADALAT BAKANI TUNÇ: GECİKMİŞ ANCAK OLUMLU BİR KARARDIR

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant için işledikleri savaş ve insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı başvurusunda bulunması, gecikmiş ancak olumlu bir karardır" dedi.
  • Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
"Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant için işledikleri savaş ve insanlık suçları nedeniyle yakalama kararı başvurusunda bulunması, gecikmiş ancak olumlu bir karardır. İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Refah bölgesinde yaptığı saldırılarla uluslararası hukuku ayaklar altına almakta, en temel insan hakları olan yaşam hakkını, mülkiyet hakkını, güvenlik hakkını, din ve vicdan özgürlüğünü yok saymaktadır. Masum insanları hedef alan İsrailli yetkililer, en kısa sürede hukuk önüne çıkarılmalıdır ve hesap vermeleri sağlanmalıdır."

Bakan Tunç, "Türkiye olarak, daima işgalci İsrail'in adaletsizliklerini, yaptığı soykırımı, işlediği insanlık suçlarını gündemde tutmaya devam edecek, Filistinli kardeşlerimizin haklı davasında yanında olmayı sürdüreceğiz. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığının kabul edilmesi ve Filistinli kardeşlerimizin kendi ülkelerinde özgürce ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması için çaba göstermekten geri durmayacağız" dedi.

Reisi'nin yerine geçici süreyle geçecek kişi belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a taziye mesajı | Dünyadan mesajlar Reisi öldü mü, öldürüldü mü? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi öldü mü?