Son Dakika: Rusya KKTC'de konsolosluk açıyor iddialarına Tatar'dan yalanlama

Son dakika! TASS haber ajansı, Moskova yönetiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar haberi yalanlayarak, "Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı. Ofis açma girişimleri vardı. İngiltere'nin de ofisi var. Rusya'nın da olması bizim için sakıncalı değildir. Açarlarsa iyi olur" dedi.

Son Dakika: Rusya KKTC'de konsolosluk açıyor iddialarına Tatar'dan yalanlama

TASS haber ajansından gün içerisinde, Moskova yönetiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağı yönünde açıklama geldi.

RUS KONSOLOSLUĞU HİZMETE BAŞLAYACAK İDDİASI

TASS muhabiri, haberini büyükelçilikteki bir temsilciye dayandırdı. Haber ajansı, büyükelçilikteki kaynağın, "Çok yakın gelecekte Lefkoşa'nın şehrinin kuzey tarafında konsolosluk hizmetleri sunmaya başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak" dediğini bildirdi.

TÜRKİYE'DEN SONRA İKİNCİ ÜLKE OLDU

Rusya'nın konsolosluk açma kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Atılan adımla birlikte Türkiye'den sonra KKTC'yi tanıyan ikinci ülke Rusya oldu. Elde edilen verilere göre Ada'nın kuzeyinde 50 binden fazla Rus vatandaşı yaşıyor.

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR YALANLADI

Gündem Kıbrıs gazetesine konuşan Kuzey Kıbrıs yönetiminden, söz konusu haberlere ilişkin açıklama geldi.

"KONSOLOSLUK AÇMAK GİBİ BİR TALEPLERİ OLMADI"

Rusya KKTC'yi tanıdı haberlerine ilişkin konuşan Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı. Ofis açma girişimleri vardı. İngiltere'nin de ofisi var. Rusya'nın da olması bizim için sakıncalı değildir. Burada birçok Rus var, tabii ki bir ofis açıp bir takım işlerini sürdürmeleri normaldir. Açarlarsa iyi olur" dedi.

"KONSOLOSLUK AÇMAK BAMBAŞKA BİR ŞEYDİR"

Haberleri yalanlayan Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ise, "Bir ofis açma girişimleri vardır fakat konsolosluk açmak bambaşka bir şeydir, böyle bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.

KKTC'DE 50 BİN RUS YAŞIYOR

KKTC'de yaklaşık 50 bin Rus vatandaşının yaşadığı ifade ediliyor.

KONSOLOSLUK ADIMI NE ANLAMA GELİYOR?

Söz konusu adımın, Rusya'nın Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayan Rus vatandaşlarına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmek için atılacağına işaret eden yetkili, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'nın uzun süredir Kıbrıs'ın kuzeyine yönelik konsolosluk hizmetleri verdiğini kaydetti.

İtalya açıklarında 41 göçmen öldü Nijer’de mahsur kalan Türk vatandaşları özel seferle İstanbul’a getirildi Berber ve down sendromlu çocuğun kahkaha dolu anları! Macron'un Afrika politikalarına eleştiri!