Son dakika! Rusya dünyaya duyurdu: Tahıl koridoru anlaşması bitti

Son dakika haberleri... Rusya-Ukrayna savaşının akabinde Türkiye'nin de girişimiyle oluşturulan tahıl koridoru sona erdi. Anlaşmanın süresi daha önce birkaç kez uzatılmıştı. Kremlin'den konuyla ilgili açıklama geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın kararına "Bunun bedelini milyonlar ödeyecek" diyerek tepki gösterdi.

Son dakika! Rusya dünyaya duyurdu: Tahıl koridoru anlaşması bitti

Son dakika haberleri... Kremlin, tahıl koridoru anlaşmasının bugün itibarıyla sona erdiğini resmen duyurdu.

Geçen Temmuz ayında Birleşmiş Milletler (BM)  ve Türkiye'nin aracılık ettiği anlaşma, Rusya-Ukrayna çatışması nedeniyle bloke edilen Ukrayna tahılının güvenli bir şekilde ihraç edilmesini sağlayarak küresel gıda krizini hafifletmeyi amaçlıyordu.

Konu olan anlaşma birkaç kez uzatılmıştı ancak, Rusya aylardır anlaşmanın uzatılması için gerekli koşulların yerine getirilmediğini belirtiyordu.

Rusya'nın şartları kabul edilirse anlaşmaya dönüleceği de açıklamada yer aldı.

"RUSYA'YA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"

Kremlin'den yapılan açıklamada "Tahıl koridoru anlaşması bugünden itibaren yürürlükte olmayacak. Süre doldu ve Rusya'ya verilen sözler tutulmadı. Şartlarımız kabul edilirse anlaşmayı sürdürürüz" dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, "Tahıl anlaşması fiilen son buldu, durduruldu. Rusya, ilgili şartlar uygulanır uygulanmaz derhal tahıl anlaşmasına geri dönecek" açıklamasında bulundu.

BM'DE RUSYA'YA TEPKİ TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın kararına "Bunun bedelini milyonlar ödeyecek" diyerek tepki gösterdi.

Türkiye'ye de desteğinden dolayı teşekkür eden Guterres, "Türkiye'nin çabaları takdir edilesi" ifadelerine yer verdi.

ABD: Ukrayna'nın geleceği NATO'dadır Kuzey Kıbrıs'ta belirli saatlerde çalışmak yasaklandı Türk SİHA'ları Avrupa'da uçacak! Dünya medyası Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşuyor!