Son Dakika: Mahmud Abbas'ın konvoyuna saldırı! Ebu Cendel'in Çocukları ateş açtı

Son dakika haberleri... Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konvoyuna ateş açıldı. Bölgeden yapılan ilk açıklamada saldırıyı yapanların 'Ebu Cendel'in Çocukları' isimli bir örgüt olduğu belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konvoyuna ateş açıldı. Bölgeden yapılan ilk açıklamada saldırıyı yapanların 'Ebu Cendel'in Çocukları' isimli bir örgüt olduğu belirtildi.

Son Dakika: Mahmud Abbas'ın konvoyuna saldırı! Ebu Cendel'in Çocukları ateş açtı - Resim : 1

ABBAS'A HAREKET ÇAĞRISINDA BULUNMUŞLARDI

Batı Şeria'da Filistin güvenlik teşkilatı içinde örgütlü olduğu iddia edilen 'Ebu Cendel'in Oğulları' adlı örgüt, Mahmud Abbas'ın İsrail'e karşı harekete geçmesi için 24 saat süre vermişti.

Son Dakika: Mahmud Abbas'ın konvoyuna saldırı! Ebu Cendel'in Çocukları ateş açtı - Resim : 2

HABERET CANLI YAYININDAN GÜNDEME GELMİŞTİ

Gazeteci Hasan Basri Akdemir'in Haberet YouTube yayınına konuk olan araştırmacı Mete Sohtaoğlu, İsrail-Filistin arasında devam eden savaşa dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sohtaoğlu yaptığı açıklamada Abbas'ın alıkonulacağını iddia etmişti.

Son Dakika: Mahmud Abbas'ın konvoyuna saldırı! Ebu Cendel'in Çocukları ateş açtı - Resim : 3

"SİYASİ BİR FİGÜR OLARAK GÖRÜLMÜYOR, ALIKONULACAK"

Bunun üzerine Sohtaoğlu, Abbas'ın uzun süredir bir otoritesinin olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Halk ayaklanmasından ziyade, Mahmut Abbas'ın bulunduğu yerde alıkonularak etkisiz hale getirilmesi, bir istifa mektubu imzalatılması ya da 'görevden el çektiğine' dair bir açıklama yaptırılması ihtimaller dahilinde. Mahmut Abbas zaten artık siyasi bir figür olarak görülmüyor. Gazze'ye 'İsrail tankları sırtında dönmek istiyoruz' beyanatı vardı ancak artık Gazze için bir karşılığı yok.

Son Dakika: Mahmud Abbas'ın konvoyuna saldırı! Ebu Cendel'in Çocukları ateş açtı - Resim : 4

"MAHMUT ABBAS'IN GÜNAHI SEVABINDAN ÇOK FAZLA"

Hala 'Filistin otoritesi' deniyor. Mahmut Abbas, devlet olarak 'Filistin devleti' denmesini dahi sağlayamadı, bunu başaramadı. Katar'dan öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım:

Yaklaşık 3 ay önce ABD, Katar aracılığıyla Mahmut Abbas'a cumhurbaşkanlığı, parlamento ve yerel seçimleri yapmaması yönünde telkinde bulundu. Aynı zamanda İsrail de bu konuda ricacı oldu. Yani Mahmut Abbas'ın günahı sevabından çok çok fazla.

"HAMAS'IN ASIL AMACI GAZZE MERKEZLİ BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİYDİ"

Hamas'ın kendini lav ederek isim değiştireceğini ifade eden Sohtaoğlu, "Hamas İsrail saldırganlığına son vermek istedi ama asıl amacı Gazze merkezli bağımsız bir Filistin devletiydi. Yani Mahmut Abbas yönetimiyle değil. Batı Şeria'dan Gazze'ye bağımsız bir Filistin kurmak istediler" dedi.

Son Dakika: Mahmud Abbas'ın konvoyuna saldırı! Ebu Cendel'in Çocukları ateş açtı - Resim : 5

Eski ABD Başkanı Trump'tan gündeme oturan İran itirafı! 'Saldırıdan önce aradılar' Dünya Bakan Fidan'ın Blinken'a tavrını konuşuyor Netanyahu Gazze planını açıkladı G7 Bakanları Filistin için toplanacak!