Kızıldeniz'de ABD savaş gemilerine saldırı yapıldı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ülke donanmasına ait USS Carney destroyerinin ve çok sayıda ticari gemiye Kızıldeniz’de saldırı düzenlendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "USS Carney ve Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarla ilgili haberlerin farkındayız ve elimize ulaştıkça bilgi vereceğiz" ifadeleri kullanılarak, saldırının kim veya kimler tarafından düzenlendiğine dair bilgi verilmedi.

Kızıldeniz'de ABD savaş gemilerine saldırı yapıldı
  • Kızıldeniz’de ABD Donanmasına ait USS Carney destroyerine ve çok sayıda ticari gemiye Kızıldeniz’de saldırı düzenlendi.
  • ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "USS Carney ve Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarla ilgili haberlerin farkındayız ve elimize ulaştıkça bilgi vereceğiz" ifadeleri kullanıldı.
  • Saldırıyı, gerçekleştirenin kim olduğuna dair herhangi bir bilgi verilmedi.
  • İngiltere Kraliyet Donanması tarafından yönetilen İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO), daha önce Kızıldeniz'de şüpheli bir insansız hava aracı saldırısı ve patlamalar olduğunu bildirmiş ancak detay vermemişti.
ABD
Gazze'deki can kaybı yükseldi İsrail askerleri 12 yaşındaki çocuğu tutukladı Filipinler’deki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı 142 Türk vatandaşı daha Gazze'den tahliye edildi