Son dakika: İngiltere Başbakanı'nı ve Kremlin'den Tahıl Koridoru açıklaması

Son dakika: İngiltere Başbakanı Sunak, Karadeniz Tahıl Koridoru'nun yeniden işlev kazanması için İngiltere'nin Türkiye ile yakın çalıştığını söyledi. Öte yandan Kremlin'den yapılan açıklamada, "Geri dönülmesi şimdilik imkansız" dedi.

Son dakika: İngiltere Başbakanı'nı ve Kremlin'den Tahıl Koridoru açıklaması

Son dakika: İngiltere ve Rusya'dan peş peşe Karadeniz Tahıl Koridoru ile ilgili açıklama yapıldı. 

Rusya, 17 Temmuz'da Tahıl Koridoru Anlaşması'nın askıya aldığını dünyaya duyurdu. Konu ile ilgili açıklama yapan Peskov, "Karadeniz Tahıl Anlaşması şimdilik durduruldu" dedi.

Peşinden Kremlin'den yapılan ayrı bir açıklamada da Rusya'nın istediği koşulların sağlanması halinde anlaşmanın yeniden sağlanacağı belirtildi.

İLK GEMİ GEÇEN SENE LİMANDAN AYRILDI

İlk geminin geçen sene hareket ettiği anlaşma daha önce 3 defa uzatıldı. Anlaşma kapsamında Ukrayna'dan ayrılan tahılın yüzde 40'ı Avrupa'ya, yüzde 30'u Asya'ya, yüzde 13'ü Türkiye'ye, yüzde 12'si Afrika'ya ve yüzde 5'i Orta Doğu'ya taşındı.

İNGİLTERE VE KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Sunak, Karadeniz Tahıl Koridoru'nun yeniden işlev kazanması için İngiltere'nin Türkiye ile yakın çalıştığını söyledi.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada ise, "Sona eren Tahıl Anlaşması'na geri dönülmesi şimdilik imkansız" denildi.

Mali'deki Anayasa değişikliğinde Bayraktar Akıncı detayı! Rusya’da cinsiyet değişikliği yapmak yasaklandı İsyancılara ait toplu mezar bulundu! "Batı'nın tahıl koridoru umudu Erdoğan!"