Son Dakika: İbrahim Reisi'ye veda! Cenaze töreninden izdiham

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Emir Abdüllahiyan ve beraberindeki üst düzey yetkililer için ilk cenaze töreni bugün düzenleniyor...

  • Doğu Azerbaycan'da yaşanan helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden İbrahim Reisi ve heyeti için Tebriz'de cenaze töreni gerçekleştiriliyor. Törenden ilk görüntüler geldi...

Son Dakika: İbrahim Reisi'ye veda! Cenaze töreninden izdiham - Resim : 1

ON BİNLERCE KİŞİ REİSİ'Yİ UĞURLUYOR

  • Kazada hayatını kaybeden Reisi ve heyeti için ilk tören Tebriz'deki Şüheda meydanında gerçekleştiriliyor.
  • On binlerce kişinin cenaze aracının etrafına toplandığı meydanda dualar okunup ağıtlar yakılıyor. Sevenleri Reisi'nin tabutuna dokunabilmek için adeta birbiriyle yarışıyor.

Son Dakika: İbrahim Reisi'ye veda! Cenaze töreninden izdiham - Resim : 2

2. TÖREN TAHRAN'DA

  • Kum kentinde yapılacak 2. törenin ardından Tahran'da cenaze töreni gerçekleşecek.

Son Dakika: İbrahim Reisi'ye veda! Cenaze töreninden izdiham - Resim : 3

HELİKOPTER KAZASI

  • Azerbaycan sınırındaki baraj açılış töreninden dönen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve ekibini taşıyan helikopter, 19 Mayıs'ta Türkiye saatiyle öğleden sonra 4 civarlarında hava şartları nedeniyle düştü.
  • Helikopterinin yerini belirleyen Akıncı İHA, saat 02.36'da kaza kırıma uğrayan helikopterle görsel temas sağlandı.
  • İran Kızılayı ekipleri helikopterin enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaştı. 9 kişinin hayatını kaybettiği helikopterde Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim, Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ve mürettebat bulunuyordu.

Kaynak: AA

Yanından ayırmadığı eşyası helikopter enkazdan çıktı Dünya AKINCI İHA'nın İran'daki görevini konuştu İran 28 Haziran'da sandığa gidiyor Köşeye sıkışan Netanyahu'dan ilk açıklama!