Hamas, İsrail ile yeni esir takasına dair anlaşmaya “olumlu” yanıt verdi

Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Hamas’ın İsrail ile yeni esir takası anlaşmasına dair sunulan teklife yanıt verdiğini belirterek, “Hamas'ın teklif hakkında bazı yorumları oldu ancak genel olarak olumlu olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Hamas, İsrail ile yeni esir takasına dair anlaşmaya “olumlu” yanıt verdi
  • Katar Dışişleri Bakanı Al Thani, geçtiğimiz günlerde İsrail ile yeni esir takası anlaşmasına dair sunulan teklife Hamas tarafından yanıt verildiğini belirterek, “Hamas'ın teklif hakkında bazı yorumları oldu ancak genel olarak olumlu olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
  • Bölgedeki tüm taraflara azami itidal göstermeleri ve daha fazla kan dökülmesine yol açacak, sivilleri tehlikeye atacak ve uluslararası ticareti tehdit edecek kararlardan kaçınmaları çağrısında bulunan Al Thani, “Uluslararası toplumu acil ateşkes için sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Katı ve sağlam bir uluslararası pozisyona sahip olmanın tam zamanıdır” dedi.
  • Gazze Şeridi’ne yönelik desteğin ve yardımların devam ettiğini vurgulayan Al Thani, "Hastaneler hedef alınmaya, bombalanmaya ve yerinden edilmiş insanlar yollarda öldürülmeye devam ediliyor. Bu kriz sırasında ABD ile olan işbirliğimize değer veriyor ve takdir ediyoruz” dedi.
  • İsrail ve Hamas arasındaki muhtemel anlaşma, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara 6 hafta ara verilmesini ve İsrailli esirler ile Filistinli mahkumların karşılıklı olarak serbest bırakılmasını içeriyor.
Donald Trump'a şok Dünya basını yazdı: Hayat kıvılcımını yitirdi Milli Savunma Bakanı Güler, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığını ziyaret etti Dışişleri Bakanı Fidan: Libya Başkolosluğunumuzu tekrar açma kararı aldık