Son dakika haberleri... İMECE Yunan basınında: Gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek

Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, uzaya fırlatıldı. Türkiye, gözlem alanında büyük kabiliyet katacak uydu elbette Yunanistan basınında da yer aldı. 'Casus uydu' benzetmesi yapılan uydu için 'Gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika haberleri... İMECE Yunan basınında: Gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) UZAY tarafından tasarlanıp, geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması daha önce 3 kez hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

Uzayda 5 yıl süre görev yapması planlanan İMECE, 4'üncü denemede ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden yörüngesine fırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İMECE'nin uzaya fırlatılma törenine video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak' dedi.

Son dakika haberleri... İMECE Yunan basınında: Gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek - Resim : 1

İlk sinyali alınan İMECE Yunanistan'da gündem oldu. Pek çok Yunan gazete sayfasını Türkiye'nin yerli uydusuna ayırdı.

Flash.gr 'Türkiye ilk casus uydusunu fırlattı' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde İMECE'nin uçuş bilgisayarından, haberleşme ve optik sistemine kadar tüm kilit sistemlerinin Türkiye'de tasarlandığı bilgisine yer verildi.

Son dakika haberleri... İMECE Yunan basınında: Gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek - Resim : 2

'Türkiye ilk yüksek çözünürlüklü uydusunu fırlattı' diyen Kathimerini, İMECE'nin savunma amaçları ile de kullanılabileceğinin altını çizdi.

Aynı haberde uydu ile Türkiye'nin ilk kez, bir metreden küçük nesneleri bile ayrıntılı analiz edebilen kameralı bir uyduyu yörüngeye yerleştirdiği belirtildi.

Son dakika haberleri... İMECE Yunan basınında: Gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek - Resim : 3

iEidsesis 'Türkiye İlk Gözlem Uydusunu Uzaya Fırlattı' başlıklı haberinde 'Uydu, beş yıllık görevi boyunca dünyanın dört bir yanından görüntüler alacak' ifadesine yer verdi.

Newsbomb İMECE'yi 'Türk yapımı yüksek çözünürlüklü gözlem uydusu' olarak tanımladı.

Son dakika haberleri... İMECE Yunan basınında: Gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek - Resim : 4

'Casus uydu' benzetmesi yapılan haberde 'Uydu gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek' denildi.

Son dakika haberleri... İMECE Yunan basınında: Gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek - Resim : 5

'Türk yapımı IMECE uydusu, Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Üssü'nden fırlatıldı' diyen Moneyreview.gr, uydunun savunma, afet yönetimi, çevre ve şehircilik ile tarım ve ormancılık alanlarına hizmet edeceği bilgisini okurları ile paylaştı.

Sahte içki faciası: 20 ölü Fransa'da tartışmalı emeklilik reformu yasalaştı Covid-19 aşısı olan 301 kişiye ömür boyu tazminat Japonya Başbakanı Fumio'ya suikast girişimi!