Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme!

Son dakika haberleri... Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerin temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasındaki ikinci görüşme Hocalı'da başladı.

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme!

Son dakika haberleri...Geçen günlerde Azerbaycan'ın Ermeni zulmünü noktalamak için Karabağ'da düzenlendiği antiterör operasyonunun ardından Azerbaycan ve Ermeni tarafları arasında Karabağ'da ikinci bir görüşme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme! - Resim : 1

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni sakinlerin temsilcileri ile Azerbaycanlı görevliler arasındaki ikinci görüşme Hocalı'da başladı.

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme! - Resim : 2

İLK GÖRÜŞME YEVLAH'TA YAPILDI

İlk görüşme Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasında Yevlah şehrindeki valilik binasında yapılmıştı. Müzakerelere, Azerbaycan adına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Karabağ'daki Ermenilerle temaslardan sorumlu temsilcisi milletvekili Ramin Memmedov, Karabağ Ermenilerini temsilen David Melkumyan ve Sergey Martirosyan katılmıştı. Görüşmede, Rus Barış Gücü'nden de bir yetkili yer almıştı.

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme! - Resim : 3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN NAHÇIVAN'A ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyareti yapmak için Nahçıvan'a gitti. Erdoğan, "TUR" uçağıyla saat 11.20'de Atatürk Havalimanı'ndan Nahçıvan'a hareket etti.

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme! - Resim : 4

Apronda askeri tören kıtasını selamlayan Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer yetkililer uğurladı.

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme! - Resim : 5

BRÜKSEL'DE DE ZİRVE YAPILACAK

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 26 Eylül'de Brüksel'de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ile Ermenistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Armen Grigoryan'ın katılımıyla bir görüşme yapılacak.

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme! - Resim : 6

Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in Ermenistan Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliğine dayandırdığı haberine göre, Hacıyev ile Grigoryan'ın 26 Eylül'de Brüksel'de yapacakları görüşmeye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in danışmanları da katılacak.

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme! - Resim : 7

Görüşmede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında 5 Ekim'de İspanya'nın Granada şehrinde yapılacak görüşmenin hazırlıkları ele alınacak.

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme! - Resim : 8

"SİVİLLERE YÖNELİK BİR BASKI YOK"

Karabağ'daki Rus Barış Gücü, Azerbaycanlıların Karabağ'daki sivil Ermeni nüfusa herhangi bir baskı yapmadığını açıkladı. Rus Barış Gücünden yapılan açıklamada, Hankendi şehrinde yaşamın huzur içinde sürdüğü bildirildi.

Son dakika! Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ Ermeni nüfusu arasında kritik görüşme! - Resim : 9

Açıklamada, "Azerbaycanlıların sivil halka yönelik herhangi bir baskısı yok. Rus Barış Gücü şehirde devriye geziyor." bilgisi paylaşıldı.

İspanya'da boğa koşusu kanlı bitti! Rus askeri iki Ukraynalı askeri böyle vurdu Ermenistan'da darbe girişimi iddiasıyla 8 gözaltı! Rusya'da İHA ve füze saldırısı!