Siren sesleri yükselince Netanyahu ve Blinken sığınağa kaçtı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından başlayan çatışma devam ederken, İsrail, Gazze'nin elektrik ve suyunu keserek bölgede yaşayanları ölüme terk etti. Gazzeli sivilleri hedef alan Netanyahu bugün siren seslerini duyunca ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile sığınakta bekledi.

Siren sesleri yükselince Netanyahu ve Blinken sığınağa kaçtı

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas’ın Gazze Şeridi’nden attığı roketler üzerine yükselen siren sesleri sonrası görüşmeyi yarıda bırakarak sığınağa indi.

Siren sesleri yükselince Netanyahu ve Blinken sığınağa kaçtı - Resim : 1
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller yaptığı açıklamada, Blinken ve Netanyahu’nun 5 dakika boyunca sığınakta kaldığını belirterek, siren seslerinin sona ermesinin ardından Blinken ve Netanyahu’nun görüşmeyi bitirmek üzere başka bir yere geçtiklerini aktardı.

Siren sesleri yükselince Netanyahu ve Blinken sığınağa kaçtı - Resim : 2
Blinken, İsrail ile başladığı Orta Doğu turu kapsamında Ürdün, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ı ziyaret etmiş ardından yeniden İsrail’e gelmişti.

Brüksel'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Hamas'ın elinde kaç esir var? BM, Gazze'de yerlerinden edilen Filistinli sayısını açıkladı Netanyahu karikatürü 42 yıllık işinden etti!