Serbest bırakılan Filistinli kadın: Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik

İsrail ve Hamas'ın yaptığı esir takası ve geçici ateşkes mutabakatı kapsamında serbest bırakılan Filistinli kadınlardan Hanan Bergusi, "Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik." dedi. Şimdiye kadar 39 Filistinli serbest bırakıldı.

  • İsrail ile Hamas, geçtiğimiz günlerde esir edilen sivillerin takası ve geçici ateşkes için mutabakata varmıştı.
  • Bu kapsamda 13 İsrailli esirin İsrail'e ulaşmasından kısa süre sonra işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail’e bağlı Ofer Hapishanesi'nden 24'ü kadın 15'i 18 yaş altı çocuk olan 39 Filistinli esir serbest bırakıldı.
  • İsrail esaretinden özgürlüğüne kavuşan Filistinli kadınlardan Hanan Bergusi (59), burada AA muhabirinin de aralarında bulunduğu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik." ifadelerini kullandı.
  • Halihazırda İsrail hapishanelerinde olan diğer esir kadınlar hakkında da konuşan Bergusi, sözlerini şöyle tamamladı:

    “Esir kadınlar özgürlük bekliyor. Azap çekiyorlar. Üzerlerinde büyük baskı var. Bize karşı aşağılayıcı her şeyi uyguluyorlar. Ancak biz her şeye rağmen başımızı dik tutuyoruz, direniyoruz. Allah’ın izniyle direnişçilerimiz tüm esir kadınları özgürlüğüne kavuşturacak, hapishaneleri boşaltacak."
Biden, esir takası hakkında konuştu İrlanda'da 34 kişi gözaltına alındı AB'den İsrail'e 'temel haklara saygı' çağrısı! İsrail, aranın ardından savaşa devam edecek