Seçimden sonra Sırbistan'da siyasi gerginlik başladı

Sırbistan'da 17 Aralık Pazar günü erken ve yerel seçim yapıldı. Seçimin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen ülkede "siyasi gerginlik" rüzgarları esiyor.

Seçimden sonra Sırbistan'da siyasi gerginlik başladı

Sırbistan'da kayıtlı 6,5 milyondan fazla seçmenin oy kullandığı seçimler tamamlandı ancak etkisi ve sonuçlarına itiraz eden muhalefetin protestoları nedeniyle gerginlik yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in mayıs ayında parti başkanlığından istifa etmesi ve seçimlerde aday olmamasına rağmen 2012'den bu yana iktidarda bulunan Sırp İlerleme Partisi (SNS) için gösterdiği "belirleyici tavır ve davranışlar", birçok kesim tarafından eleştirildi.

Seçimden sonra Sırbistan'da siyasi gerginlik başladı - Resim : 1

"ALEKSANDAR VUCİC-SIRBİSTAN DURMAMALI"

Devlet Seçim Komisyonu (RIK) verilerine göre, oyların yüzde 98'inin sayımı tamamlandı, Vucic'in de desteklediği SNS öncülüğündeki "Aleksandar Vucic-Sırbistan durmamalı" ittifakı, oyların yüzde 46'sını alarak seçimden zaferle ayrılan taraf oldu.

Muhalefet kanadı partilerinin oluşturduğu "Sırbistan şiddete karşı" ittifakı, oyların yüzde 23'ünü alarak 2'nci, Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) de yüzde 6'sını alarak 3'üncü oldu.

Muhalefet, seçimlerde aday olmayan Vucic'in "haksız bir zafere" liderlik ettiğini belirtirken özellikle başkent Belgrad seçimlerinde Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nden (RS) çok sayıda kişinin otobüslerle "getirilerek" yasa dışı oy kullandığını ileri sürdü.

Kaynak: AA

İsrail ordusu duyurdu! 8 askeri öldürüldü Burundi'de katliam! Gazze'de 100 gazeteci öldürüldü Feribot battı: 70 yolcu son anda kurtarıldı