Savaş halindeki Rusya Soyuz-2.1b taşıyıcı roketi gökyüzüne fırlattı

Doğu Avrupa'da Ukrayna ile savaşan Rusya, bilimde de geri kalmamaya çalışıyor. Rus Savunma Bakanlığı adına uzaya askeri uydu taşıyan orta sınıf Soyuz-2.1b taşıyıcı roketinin gökyüzüne fırlatıldı.

Savaş halindeki Rusya Soyuz-2.1b taşıyıcı roketi gökyüzüne fırlattı
  • Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Arkhangelsk bölgesinde bulunan Plesetsk Uzay Üssü'nden "Soyuz-2.1b" roketi başarıyla fırlatıldı.

Savaş halindeki Rusya Soyuz-2.1b taşıyıcı roketi gökyüzüne fırlattı - Resim : 1

  • Bakanlık, uzay kuvvetleri ekibinin fırlatmayı başarıyla gerçekleştirdiğini ve Rus Savunma Bakanlığı adına uzaya askeri uydu taşıyan orta sınıf Soyuz-2.1b taşıyıcı roketinin gökyüzüne fırlatıldığını belirtti.

Savaş halindeki Rusya Soyuz-2.1b taşıyıcı roketi gökyüzüne fırlattı - Resim : 2

  • Soyuz-2.1b, Sovyet dönemi öncüsünün geliştirilmiş ve ileri bir versiyonu olup, düşük Dünya yörüngesine yük taşıma kapasitesine sahip üç aşamalı bir fırlatma aracı olarak tasarlandı.

Savaş halindeki Rusya Soyuz-2.1b taşıyıcı roketi gökyüzüne fırlattı - Resim : 3

  • Bakanlık, bu fırlatmanın yılın başında duyurulan 2023 için planlanmış uzay görevlerinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Savaş halindeki Rusya Soyuz-2.1b taşıyıcı roketi gökyüzüne fırlattı - Resim : 4

Gazze'deki sağlık merkezlerine 493 saldırı doğrulandı Stalin'in yeğeni öldü Katil İsrail'in "Rum" planı ortaya çıktı! Gazze'de insanlık ölüyor!