Rusya, Zelenskiy'nin memleketine saldırdı: 3 ölü, 25 yaralı

Rusya-Ukrayna savaşında çatışmalar sürüyor. Rus ordusunun saldırıları bu kez Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin memleketi olan Kryvyi Rih'i hedef aldı. Gerçekleşen saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken 25 kişi yaralandı.

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını sürdürüyor. Gece saatlerinde Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesindeki Kryvyi Rih kentini, Rus ordusu füzelerle vurdu. Bölgenin valisi Serhii Lysak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kryvyi Rih'e saldırı. Sivil alanlarda hasar meydana geldi. İlk bilgilere göre 5 katlı bir apartmandaki 3 kişi hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Vali Lysak saldırıda 25 kişinin de yaralandığını belirterek 19'unın hastanede olduğunu aktardı.

Rusya, Zelenskiy'nin memleketine saldırdı: 3 ölü, 25 yaralı - Resim : 1
Saldırılar sonucu hasar alan bir bina

ZELENSKİY'DEN TEPKİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, memleketi Kryvyi Rih’e gerçekleştirilen saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Zelenskiy paylaşımında, “Rus katiller konutlara, şehirlere ve insanlara karşı savaşlarına devam ediyor. Maalesef ölü ve yaralılar var. Kurtarma operasyonu devam ediyor. Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Teröristler asla affedilmeyecek ve fırlattıkları her füzeden sorumlu tutulacak” ifadelerini kullandı.

Rusya, Zelenskiy'nin memleketine saldırdı: 3 ölü, 25 yaralı - Resim : 2
Zelenskiy'nin paylaşımı

Kaynak: İHA

Ukrayna Rusya Volodimir Zelenskiy
Biden'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama Gören şaştı kaldı! Cenazede korku filmini aratmayan anlar: Tabutun içinden canlanıp... NATO tarihinde en büyük! Türkiye de katıldı Kongo'da korkunç saldırı: 23’ü çocuk 46 ölü