Rusya-Ukrayna savaşında bu gece yarısı bir ilk yaşandı: Rus savaş gemisi vuruldu

Son Dakika: Rusya-Ukrayna savaşında bu gece yarısı bir ilk yaşandı. Gece yarısı duyulan patlamaların sebebinin Rus savaş gemisinin vurulduğu öğrenildi. Vurulan savaş gemisinin battığı anlar sabah saatlerinde görüntülendi. Son gelen bilgilere göre Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki liman kentlerinden biri olan Novorossiysk’teki donanma üssüne saldırı girişiminde bulunan insansız deniz araçlarının imha edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Gece saatlerinde gelen patlama seslerinin nedeni sabah saatlerinde anlaşıldı. Sosyal medyada paylaşılan video görüntüleri, Rus savaş gemisi Olenegorsk Gornyak'ın vurulduğunu kanıtlıyor.

Rusya-Ukrayna savaşında bu gece yarısı bir ilk yaşandı ve uluslararası haber ajansları 'acil' koduyla dünyaya patlamaları duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşında bu gece yarısı bir ilk yaşandı: Rus savaş gemisi vuruldu - Resim : 1

İlk patlamalar Vladimir Putin'in 2014 yılında el koyduğu Kırım Yarımadası'nda duyuldu.

Rusya-Ukrayna savaşında bu gece yarısı bir ilk yaşandı: Rus savaş gemisi vuruldu - Resim : 2

Ukraynalıların son aylarda saldırılarını artırdığı yarımadadaki Feodosia şehrinde yaşayanlar, gece yarısı patlama sesleriyle uyandı.

Rusya-Ukrayna savaşında bu gece yarısı bir ilk yaşandı: Rus savaş gemisi vuruldu - Resim : 3

Patlamaların sebebinin Rus savaş gemisi Olenegorsk Gornyak'ın vurulması olduğu anlaşıldı.

Rusya-Ukrayna savaşında bu gece yarısı bir ilk yaşandı: Rus savaş gemisi vuruldu - Resim : 4

Vurulan savaş gemisinin battığı anlar görüntülendi.

"DENİZ ARAÇLARI TESPİT EDİLDİ"

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın insansız deniz araçlarıyla gerçekleştirdiği saldırı hakkında açıklamada bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın iki insansız deniz aracıyla askeri üsse yönelik saldırı girişiminin engellendiği belirtilerek, “Saldırının püskürtülmesi esnasında insansız deniz araçları görsel olarak tespit edildi ve deniz üssünü dış baskınlardan koruyan Rus gemilerinin silahlarından açılan ateşle yok edildi." ifadesi kullanıldı.

Rusya-Ukrayna savaşında bu gece yarısı bir ilk yaşandı: Rus savaş gemisi vuruldu - Resim : 5

"SALDIRI GİRİŞİMİ ENGELLENDİ"

Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada ise Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'na yönelik saldırı girişiminde bulunduğu belirtilerek, "Gece, Kiev rejiminin Kırım Yarımadası topraklarındaki nesnelere yönelik uçak tipi İHA'larla terör saldırısı gerçekleştirme girişimi engellendi." bilgisi paylaşıldı.

Yapılan açıklamada ayrıca Rus hava savunma sistemlerinin 10 İHA'yı imha ettiği kaydedilirken, 3 İHA’nın da elektronik harp sistemleriyle engellendiği bildirildi.

CAN KAYBI YOK

Engellenen saldırı girişimi sonucu herhangi bir can kaybı veya hasar meydana gelmediği ifade edildi.

İMHA EDİLDİ

Son gelen bilgilere göre Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki liman kentlerinden biri olan Novorossiysk’teki donanma üssüne saldırı girişiminde bulunan insansız deniz araçlarının imha edildiği belirtildi.

Rusya Ukrayna
Sevimli ayının görüntüleri iç ısıttı Çin alarma geçti! 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi Türkiye diplomasi başarısıyla dünyanın gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in görüşme yeri belli değil