Rusya, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov için Fransa'ya nota verdi

Telegram'ın kurucusu ve sahibi Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının ardından Rusya'dan sert bir hamle geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Durov'un gözaltına alınmasıyla ilgili Fransa'ya nota verildiğini açıkladı.

Rusya, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov için Fransa'ya nota verdi
  • Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve sahibi olan 39 yaşındaki Rus asıllı milyarder Pavel Durov, dün geç saatlerde özel jetiyle gittiği Fransa’daki Le Bourget Havaalanı’nda gözaltına alındı.

Rusya, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov için Fransa'ya nota verdi - Resim : 1

  • Durov’un gözaltına neden alındığı henüz bilinmezken, Rusya'da tepkiler büyüyor. Milletvekili Maria Butina'nın "Batı'nın kurbanı" sözlerinin ardından Rusya, Fransa'ya nota verdi.

"FRANSA'YA NOTA VERİLDİ"

  • Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova,  dün Fransa'da havalimanında gözaltına alınmasına ilişkin "Rossiya-24" televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.
  • Rusya'nın Paris Büyükelçiliği'nin, bu konuda Fransız tarafıyla irtibata geçtiğini aktaran Zaharova, "Fransa'ya, Durov'a erişimin sağlanmasını talep eden nota verildi" dedi.

"FRANSA DUROV'U KENDİ VATANDAŞI OLARAK GÖRÜYOR"

  • Sözcü Zaharova, Durov'un Fransa vatandaşı da olduğuna dikkati çekerek, "Sorun şu ki Fransa, Durov'u her şeyden önce kendi ülkesinin vatandaşı olarak kabul ediyor." ifadesini kullandı.

Rusya, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov için Fransa'ya nota verdi - Resim : 2

  • Rus ve Fransız basınında yer alan haberlerde, Durov’un, Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı için gözaltına alındığı ifade edildi.
  • Rus milletvekili Maria Butina, “Pavel Durov siyasi bir mahkum. Batı'nın cadı avının bir kurbanı” dedi.

DÜNYA GENELİNDE KULLANILIYOR

  • Bir milyara yakın kullanıcısı olan Telegram, özellikle Rusya, Ukrayna ve eski Sovyetler Birliği cumhuriyetlerinde etkili.

Rusya, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov için Fransa'ya nota verdi - Resim : 3

  • Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok ve WeChat'ten sonra en büyük sosyal medya platformlarından biri.
Hizbullah liderinden "İsrail'e operasyon" açıklaması İsrail'in Lübnan'a saldırısına Hizbullah'tan misilleme Telegram'ın kurucusu gözaltına alındı İran'dan 'intikam' açıklaması