Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’li gazeteci Tucker Carlson'ın sorularını yanıtladı. Ukrayna savaşından bu yana ilk kez Batılı bir gazeteciye konuşan Putin 30 dakikada 5 milyon izlenirken ABD basını röportaja yer vermedi. Putin, Rusya'ya gelen NATO'ya katılma teklifinin ayrıntılarını da ilk kez burada yanıtladı.

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı?
  • ABD’li gazeteci Tucker Carlson internet sitesi üzerinden Rusya lideri Vladimir Putin ile Moskova'da gerçekleştirdiği röportajını cuma günü TSİ ile 02.00'de yayına verdi.
  • Putin’in Tucker Curlson’a verdiği mülakatta Ukrayna’nın tarihi hakkındaki kısım geniş yer aldı. Rus liderin röportajda Ukrayna tarihiyle ilgili anlatımı toplam 25 dakika sürerken Rusya'ya gelen NATO'ya katılma teklifi de bir hayli dikkat çekiciydi.

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı? - Resim : 1

  • Vladimir Putin, 862 yıllarında Rus devletinin kurulmasıyla ilgili konuşmasına başladı ve modern zamanlarla açıklamasını sona erdirdi. Putin tarihsel bilgileri "sıkıcı" olarak nitelendirdi ancak bu bilgilerin "çok şey açıkladığını" belirtti. Amerikalı gazeteci Carlson ise bu bilgilerin sıkıcı olmadığını ve önemli olduğunu ifade etti.

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı? - Resim : 2

"NATO’YA KATILMA SEÇENEĞİNİ DÜŞÜNSEK OLMAZ MI?"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD'li gazeteci Carlson’a verdiği röportajdan öne çıkan bazı ayrıntılar şöyle:

  • "Bill Clinton (Eski ABD Başkanı) henüz başkanken onunla gerçekleştirdiğimiz bir görüşmede kendisine 'Rusya'nın NATO’ya katılma seçeneğini düşünsek olmaz mı?' diye sordum. O da ‘Biliyor musun, ilginç bir soru, bence olur’ cevabını verdi.
  • Ancak biraz sonra onunla akşam yemeğinde buluştuğumuzda bana ‘Biliyor musun, ekibimle konuştum, hayır, şu an itibariyle böyle bir şey mümkün değil’ dedi.
  • ‘Olur’ cevabını verseydi yakınlaşma süreci başlardı ve eninde sonunda partnerlerimizin bu konudaki samimiyetine emin olsaydık bu (Rusya’nın NATO’ya katılması) gerçekleşebilirdi. Ama olmamıştı. Peki, olmamışsa olmamış ne diyelim.

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı? - Resim : 3

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI: 2022’DE SAVAŞ BAŞLATMADIK, ONA SON VERMEYE ÇALIŞTIK

  • Ukrayna’daki çatışmayı bu ülkede yaşanan devlet darbesi körükledi. Ukrayna yönetimi savaşı 2014’te başlattı. Bizim amacımız bu savaşı durdurmak. 2022’de savaş başlatmadık, ona son vermeye çalıştık.
  • Şimdilik (Ukrayna’daki özel askeri operasyonda) hedeflerimize tam olarak ulaşmadık, çünkü bu hedeflerden biri Ukrayna’yı Naziler’den arındırmak. Geçtiğimiz yılın başında İstanbul'da sona ermiş müzakere sürecinde de tartıştığımız sorunlardan biri de buydu.

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı? - Resim : 4

UKRAYNA İLE BARIŞ MÜZAKERELERİ İHTİMALİ

  • Böyle müzakere süreci yapılıyordu, neredeyse de tamamlanmış noktaya ulaşmıştı. Ancak söylediğim gibi ordu birliklerimizi Kiev çevresinden geri çektiğimizde Ukrayna varmış olduğumuz bütün anlaşmaları çöpe atıp Avrupa ülkeleri ve ABD’nin Rusya’ya karşı zafer kazanana kadar savaşma yönündeki talimatlarına uymaya başladı.

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı? - Resim : 5

RUSYA POLONYA VEYA LETONYA’YA SALDIRACAK MI?

  • Bu senaryo sadece Polonya’nın Rusya’ya saldırması halinde gerçek olabilir. Neden? Çünkü Ne Polonya, ne de Letonya’da bir çıkarımız var. Neyimize gerek bu? Sadece tehditler var.
  • ABD’nin uyguladığı yaptırım araçları işe yaramıyor.
  • Kimseye saldırdığımız yok. Ukrayna’daki olaylar nasıl başladı? Devlet darbesi ve Donbass’taki çatışmalarla başladı ve biz insanlarımızı, kendimizi, vatanımız ve geleceğimizi koruyoruz.

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı? - Resim : 6

"BATI RUSYA’YI STRATEJİK YENİLGİYE UĞRATMAZ, DİYALOĞA AÇIĞIZ"

  • Batı, Rusya’yı stratejik yenilgiye uğratmanın mümkün olmadığını anlamaya başladı. Bundan böyle ne yapacağını düşünsün. Diyaloğa açığız.
  • NATO layıkıyla, Rusya’nın yeni topraklar üzerindeki kontrolünü tanıyabilir. İstek varsa seçenekler de var.
  • Rusya ve ABD gizli servisleri, gazeteci Evan Gershkovich’in serbest bırakılması konusunu görüşüyor. Sorunun çözümü için tabu yok, ama belli şartlar var."

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı? - Resim : 7

"RUSYA’YI KÜRESEL SAVAŞA ÇEKMELERİ MÜMKÜN DEĞİL"

  • Rusya gönüllü bir şekilde ve kendi girişimiyle Sovyetler Birliği’nin çökmesine izin verdi ve bunun, işbirliği ve ittifak teklifi olarak anlaşılmasını bekliyordu.
  • Kuzey Akım hatlarındaki patlamalar, NATO veya CIA’nin işi mi? Bunu isteyen ve yapacak güçte olanları aramak lazım.
  • Rusya’yla ilgili korku hikayeleri sadece Ukrayna’da Rusya’ya karşı koymak için vergi mükelleflerinden para koparmak için lazım.
  • Rusya’yı küresel savaşa çekmek sağduyuya aykırı ve kesinlikle mümkün değil.

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı? - Resim : 8

30 DAKİKADA 5 MİLYON İZLENDİ

  • Tucker Curlson’un Putin ile röportajını yayınlayalı henüz 1 saat olmadan X'deki canlı yayın 1 milyondan hızla artarak 3 milyondan fazla görüntülenmeye ulaştı.
  • Yayını takip eden isimlerden biri de Elon Musk oldu.

Rusya lideri Putin, ABD’li gazetecinin sorularını yanıtladı! Rusya, NATO'ya neden katılmadı? - Resim : 9

"VATAN HAİNİ OLMAYACAĞIM"

  • Daha önce Moskova’yı ziyaret ederek Putin ile röportaj yapacağını duyuran Carlson, kendini suçlu hissetmediğini, zira bu röportaj nedeniyle vatan haini olmayacağını vurgulamıştı.
  • Carlson, "Neden ülkeme ihanet etmişim gibi kendimi suçlu hissedeyim ki? Harika bir şehirdeyim ve hiçbir şey umrumda değil" ifadelerini kullandı.
  • Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı ile röportaj yapacağını duyuran ABD'li gazeteci Tucker Carlson’ın Putin’le bir araya geldiğini doğrulamıştı.
  • Tucker Carlson’ın Rusya yanlısı olmadığına da vurgu yapan Peskov, “Ancak kendisinin tutumu Anglosakson medyasının yaklaşımından farklı” demişti.

Kaynak: Ajanslar

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası Beyaz Saray'dan İsrail'e Refah tepkisi DSÖ'den dehşete düşüren açıklama Ukrayna Genelkurmay Başkanı görevden alındı