Rus siyasetçiden gündem olma uğruna skandal sözler! "İstanbul'u alalım, haçımızı dikelim"

Rusya Devlet Duması mensubu olan Rus siyasetçi Semyon Bagdasarov, konuk olduğu bir TV programında dile getirdiği ifadelerle tam anlamıyla bir skandala imza attı. Bagdasarov'un "Türkiye’yi Orta Asya ve Güney Kafkasya’dan çıkartalım... Ukrayna üzerindeki etkisini bitirelim... Türkiye içindeki bazı güçlerin yükselmesini sağlayıp, İstanbul’u (Konstantinopolis’i) geri alalım... Ayasofya kilisesine haçımızı dikelim" sözleri 'pes' dedirtti.

Rus siyasetçiden gündem olma uğruna skandal sözler! "İstanbul'u alalım, haçımızı dikelim"

Rus siyasetçi Semyon Bagdasarov'un skandal açıklamalarına tepki yağdı.

Türkiye'nin yerli üretim 561 km menzilli balistik füzesini Rize'den ateşlemesinin ardından Rus televizyonun çıkarak Moskova'nın yakın ilişkiler içinde olduğu Ankara ile ilişkilerine yeniden değerlendirmesini tavsiye eden Semyon Bagdasarov yine Türkiye karşıtı skandal sözleriyle gündem oldu.

Rus siyasetçiden gündem olma uğruna skandal sözler! "İstanbul'u alalım, haçımızı dikelim" - Resim : 1

"ANKARA İLE OLAN İTTİFAKIMIZA FARKLI BAKMAMIZ GEREKİYOR"
Orta Asya uzmanı olarak tanıtılan Ermeni asıllı Bagdasarov, daha önce de Türkiye karşıtı yorumlarıyla göze çarpmış bir isim. Bagdasarov, yerli balistik füzesini deneyen Türkiye'nin hamlesini 'çok tehlikeli bir akım' olarak tanımlamış, "Ankara ile olan ittifakımıza farklı bakmamız gerekiyor" deyip eklemişti:

"Daha önce birçok kez dile getirdim. Tayfun hangi yöne gitti? Ege Denizi'ne doğru gitmedi, Akdeniz'e doğru da. Rize'den ateşlendi, aynı zamanda Türkiye lideri Erdoğan'ın memleketi. Rize Sinop'un yanında. Geçen sefer Türkiye'nin Karadeniz Filosu'nun merkezinin orada olduğunu geçen sefer söyledim."

Rus siyasetçiden gündem olma uğruna skandal sözler! "İstanbul'u alalım, haçımızı dikelim" - Resim : 2

"YALNIZCA KENDİMİZİ ALDATIYORUZ"
Rus yorumcu, sözlerinin devamında Vladimir Putin'in sekiz yıl önce el koyduğu Ukrayna toprağı Sivastopol'u öne çıkarmıştı:

"Onlar Rize'den fırlattılar. Sinop'tan Sivastopol 300 kilometre uzaklıkta. Bazı nedenler yüzünden burada yalnızca kendimizi aldatıyoruz."

DEPREM SONRASI TÜRKİYE ZOR DURUMDA...
Katıldığı bir programda “Türkiye, Rusya’nın tarihi yurdudur” diyen Rus siyaseçi, deprem felaketi sonrası Türkiye’nin zor durumda olduğunu belirterek, “Bu durumu lehimize kullanalım ve topraklarımızı geri alalım” ifadelerini kullandı.

Rus siyasetçiden gündem olma uğruna skandal sözler! "İstanbul'u alalım, haçımızı dikelim" - Resim : 3

"AYASOFYA KİLİSESİNE HAÇIMIZI DİKELİM"
“Türkiye, Rusya’nın tarihi yurdudur” diyen Rus siyaseçi, "Türkiye’yi Orta Asya ve Güney Kafkasya’dan çıkartalım... Ukrayna üzerindeki etkisini bitirelim... Türkiye içindeki bazı güçlerin yükselmesini sağlayıp, İstanbul’u (Konstantinopolis’i) geri alalım... Ayasofya kilisesine haçımızı dikelim" dedi. Bagdasarov’un bu sözleri, sosyal medyada çok tartışıldı.

Rusya
Rusya bu sefer de Bayraktar TB2'ye saldırsa da başarılı olamadı Fransa'da emeklilik krizi büyüyor Almanlar yine bize bırakmadan seçimi açıkladı PKK'lı teröristlerin öldüğü gizemli helikopter bakın kimin çıktı!