Son Dakika: Rus Rublesi değer kaybediyor! Merkez acil toplanarak faiz artırımına gitti

Son Dakika: Ukrayna ile savaşa devam eden Rusya'da ruble dolar ve euro karşısında değer kaybı yaşıyor. Rus para birimindeki kayıp sonrası acil toplantı yapan Rusya Merkez Bankası, politika faizini yüzde 8.5'ten yüzde 12'ye çıkarma kararı aldı.

Son Dakika: Rus Rublesi değer kaybediyor! Merkez acil toplanarak faiz artırımına gitti

Rusya Merkez Bankası, ruble/dolar paritesinin 23 Mart 2022'den bu yana ilk kez 100 seviyesini geçmesi sonrası bugün acil toplantı gerçekleştirdi. 

Merkez Bankası yetkilileri, yapılan toplantı sonucunda politika faizinin yüzde 8.5'ten yüzde 12'ye yükseltilmesine karar verdi.

Son Dakika: Rus Rublesi değer kaybediyor! Merkez acil toplanarak faiz artırımına gitti - Resim : 1

Bankadan yapılan açıklamada, "Üretimi genişletme imkanlarını aşan iç talep artışı, sürdürülebilir enflasyonist baskıyı güçlendiriyor ve ithalat talebini artırarak ruble kuru dinamiklerini etkiliyor. Bunun sonucunda rubledeki değer kaybının fiyatlara yansıma etkisi artıyor ve enflasyon beklentiler yükseliyor" dendi.

Son Dakika: Rus Rublesi değer kaybediyor! Merkez acil toplanarak faiz artırımına gitti - Resim : 2

Banka, faiz artırma kararının fiyat istikrarına yönelik risklerin sınırlandırılması amacıyla alındığının altını çizdi.

Rusya Merkez Bankası'nın politika faizini artırma kararı sonrası ruble, dolar ve euro karşısında yüzde 2 civarında değer kazandı.

Fransız basınında gündem sağlık hizmetleri! Karadeniz'de gerginlik! Rusya Türk gemisine uyarısı ateşi açtı ABD'den Suriye'ye takviye Rusya'da patlama: Çok sayıda ölü var