Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı

Kuzey Kore lideri, Kim Jong-un'u taşıyan, özel tasarım kurşun geçirmez tren, Rusya'ya gitmek üzere pazar günü öğleden sonra Pyongyang'dan ayrılmıştı. Kim'e Rusya'ya seyahati sırasında hükümet ve silahlı kuvvetlerin önde gelen yetkilileri eşlik etti. Yaklaşık olarak 20 saat süren güvenli tren yolculuğunun ardından Kim Jong-un'u taşıyan yeşil tren Rusya'ya ulaştı. Rus devlet televizyonunu aktardığı bilgilere göre tren, Hasan istasyonundan 'son derece gizli bir şekilde' geçti. İşte detaylar...

Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansının aktardığı bilgilere göre, Kim Jong-un'u taşıyan özel zırhlı tren geçtiğimiz pazar günü öğleden sonra Rusya'ya gitmek üzere hareket etti. Kim'e seyahati sırasında hükümet ve silahlı kuvvetlerin önde gelen yetkilileri eşlik etti.

Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı - Resim : 1

Kim'in özel zırhlı trenle yaptığı yolculuğun yaklaşık 20 saat sürdüğü biliniyor. Kuzey Kore Lideri Kim'in, Vladivostok'ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'na katılacağı da tahmin ediliyor.

Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı - Resim : 2

The New York Times'ın haberine göre, Kim'in Putin ile "Ukrayna'daki savaşta Moskova için daha fazla silah sağlama ve farklı alanlarda askeri işbirliği olasılıklarını ele almak üzere" bir araya geleceği öne sürüldü.

Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı - Resim : 3

'SON DERECE GİZLİ' BİR GEÇİŞ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u taşıyan zırhlı tren bu sabah saatlerinde Rusya'ya ulaştı. Rus devlet televizyonu Rossiya-1'in aktardığı bilgiye göre tren, bu sabah Hasan istasyonundan 'son derece gizli' bir şekilde geçti.

Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı - Resim : 4

RUSYA'YA GİRİŞ YAPTI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bulunduğu zırhlı tren, Primorskiy Kray'daki Razdolnaya Nehri üzerinde yer alan köprüden geçerek Rusya topraklarına giriş yaptı.

Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı - Resim : 5

Sputnik'in aktardığı bilgilere göre Kim'in bulunduğu yeşil vagonlara sahip zırhlı tren, bu sabah 05:15'te Razdolnaya Nehri üzerindeki köprüden geçtikten sonra kuzeye doğru ilerlemeye devam etti.

Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı - Resim : 6

Ussriysk'te trenin lokomotif mürettebatı değiştirilecek ve ardından tren, Trans-Sibirya Demiryolu boyunca batıya doğru yoluna devam edecek.

Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı - Resim : 7

YANINDAKİ İSİMLER DİKKAT ÇEKTİ

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kim Jong-un'un Pyongyang'dan ayrılışını gösteren fotoğrafları dünyaya servis etti. Askeri bir törenle Rusya'ya uğurlanan Kim'in yanına en üst düzey askeri danışmanlarını aldığı bildiriliyor. Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı Ri Pyong Chol, yardımcısı Pak Jong Chon ve cephane endüstrisinin başındaki general Jo Chun Ryong trene binen isimler arasında.

Rus devlet televizyonu 'Son derece gizli' bir şekilde geçtiğini bildirdi! Yeşil tren Rusya'ya ulaştı - Resim : 8

TEKERLER DEĞİŞTİRİLDİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ünlü yeşil treni bu sabah itibarıyla Rusya sınırından içeri girdi. Sınırın Kuzey Kore tarafındaki Tumangang istasyonunda duran trenin tekerlekleri değiştirildi. BBC, 70 dakika kadar süren işlemin Rusya'daki rayların daha geniş olması nedeniyle gerçekleştiğini bildirdi.

Rusya
Türkiye'den Libya'ya yardım eli ABD'den F-16 satışıyla ilgili açıklama ABD: Karabağ’daki seçimi tanımıyoruz 7 bin kişi kayıp! 1500'den fazla ölü