İnterneti ikiye bölmüştü! Cinayete teşebbüsten yargılanacak

Karısına aldığı renk değiştiren elbise ile gündem olmuştu. İnterneti ikiye bölen 38 yaşındaki Keir Johnston, karısını öldürmeye teşebbüsten pazartesi günü Glasgow'daki Yüksek Mahkeme'ye çıkarıldı. Karısına defalarca saldırmakla suçlanan adam, 2015'teki düğünlerinin ardından dünya çapında ün kazanmıştı.

İnterneti ikiye bölmüştü! Cinayete teşebbüsten yargılanacak

Eşine aldığı renk değiştiren elbise ile internet dünyasını ikiye bölen 38 yaşındaki Keir Johnston, yeniden gündeme geldi.

2015 yılında düğünlerinin ardından gelinin annesi tarafından giyilen bir elbise internette tartışmalara neden olmuştu.

Siyah-mavi mi yoksa beyaz-altın rengi mi diye dünya çapında tartışmalara neden olan "İnterneti Bozan Elbise" lakaplı elbise, düğün davetlisi Caitlin McNeill tarafından Tumblr'da paylaşılması üzere viral olmuştu.

İnterneti ikiye bölmüştü! Cinayete teşebbüsten yargılanacak - Resim : 1
"İnterneti Bozan Elbise"

Johnston hakkındaki suçlamalar arasında Nisan 2019 ile Mart 2022 arasında karısını duvara itmek, ona bağırmak ve boğazını sıkmak ardından da onu ölümle tehdit evet ve bıçak sallamak yer alıyor.

Johnston, karısını sosyal çevresinde izole etmekle ve mali durumunu takip ederek erişebildiği para miktarını azaltmakla da suçlanmıştı.

Johnston ve eşi
Johnston ve eşi

6 Mart 2022 tarihinde eşini yere sabitleyip üzerine oturduğuyla suçlanan Johnston, iddialara göre karısının boynunu sıkarak şiddet gösterdi.

Kendine yöneltilen suçlamaları reddeden Johnston, 2024'teki duruşmasının öncesinde ön duruşma için hazırlanıyor.

Glasgow'daki Yüksek Mahkeme
Glasgow'daki Yüksek Mahkeme

Kaynak: haberet.com

25 çocuğu zehirleyen öğretmen idam edildi Almanya'dan Türkiye ve AB açıklaması ABD'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tanındı Wagner, Belarus askerlerine eğitim veriyor