Putin'den yeni kararname: Paralı askerler bağlılık yemini edecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin’in uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından sürpriz bir kararname imzaladı. Putin’in kararnamesine göre, Wagner ve ülkedeki diğer paralı asker grupları için çalışanlarının 'Rus devletine bağlılık yemini' etmeleri zorunlu hale getirildi.

Putin'den yeni kararname: Paralı askerler bağlılık yemini edecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova için savaşan bütün paralı askerlerin Rusya için bağlılık yemini etmesini kararlaştırdı.

Putin, Wagner'in patronu Yevgeniy Prigojin'in düşen bir uçakta hayatını kaybettiğinin açıklanmasından ardından hemen yürürlüğe girmek üzere yeni bir kararnameye imza attı.

'BAĞLILIK YEMİNİ' ZORUNLU

Buna göre Wagner ve ülkedeki diğer paralı asker grupları için çalışanlarının 'Rus devletine bağlılık yemini' etmeleri zorunlu hale getirildi.

Kremlin'in resmi internet sitesinde de paylaşılan kararname, ordu adına faaliyet gösteren ya da Rusya'yı Ukrayna'daki 'özel askeri operasyonunda' destekleyen herkesin Rusya'ya resmi bir bağlılık yemini etmesi gerektiği vurgulandı.

Böyle hırsızlık görülmedi F-16'lar peş peşe havalandı! Bakan Fidan'dan Tahıl Koridoru açıklaması Lukaşenko'dan Prigojin’in ölümüne ilişkin flaş açıklama