Putin'den kaçan Wagner lideri Afrika Sahel'de ortaya çıktı! İşte dünya basınında gündem olan görüntü

Rusya Devlet Başkanı Putin'in kullandığı paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin, Afrika'da ortaya çıktı. Sahel'den video çekerek dünyaya seslenen Prigojin, daha güçlü bir Rusya için mücadele ettiklerini vurguladı. Prigojin'in haftalar sonra ilk kez ortaya çıkması dünya basınında gündem oldu.

Rusya'nın Ukrayna savaşı ve Afrika'da kullandığı paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin, Moskova'daki darbe girişimi sonrasında Belarus'a çekilmişti. Wagner lideri Prigojin, haftalar sonra Afrika'da ortaya çıktı.

Wagner lideri Prigojin, Sahel'den video ile seslendi
Wagner lideri Prigojin, Sahel'den video ile seslendi

"RUSYA İÇİN AFRİKA'DAYIM" MESAJI

Rusya-Afrika Zirvesi'nin yapıldığı St. Petersburg'da 27 Temmuz'da Afrikalı yetkililerle görüşen Prigojin, 29 Temmuz’da Afrique Media TV kanalına yaptığı açıklamada, Afrika ülkelerindeki Wagner savaşçılarının sayısını artırmaya hazır olduklarını söylemişti.

Putin'den kaçan Wagner lideri Afrika Sahel'de ortaya çıktı! İşte dünya basınında gündem olan görüntü - Resim : 2
Wagner askerleri Sahel'de

50 dereceyi aşan sıcaklıkta video çeken Prigojin, Rusya için Afrika'da mücadeleye devam ettiklerini vurguladı.

Putin'den kaçan Wagner lideri Afrika Sahel'de ortaya çıktı! İşte dünya basınında gündem olan görüntü - Resim : 3

 Prigojin, "Adalet ve mutluluk! DEAŞ, El Kaide ve diğer haydutların hayatını Afrika halkı için bir kabusa çeviriyoruz." ifadesini kullandı.

Rusya Yılan Adası'nda ABD yapımı gemiyi vurdu Dışişleri Bakanlığı'ndan BMGK'ya Kıbrıs tepkisi! Kur'an yakan Momika ilk dayağını yedi! Yangın Türk köylerine sıçradı