Putin: Türkiye'ye başsağlığı diliyorum, terör saldırısını şiddetle kınıyorum

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti.

Putin: Türkiye'ye başsağlığı diliyorum, terör saldırısını şiddetle kınıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6'ncı BRICS Zirvesi için gittiği Kazan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi.

İki liderin görüşmeleri öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

PUTİN: SALDIRIYI KINIYORUM

Rusya Devlet Başkanı Putin de saldırıyı kınadığını söyledi.

Rus lider, "Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu merkez, bölgedeki enerji güvenliğini sağlamlaştıracaktır." dedi.

Putin'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Türkiye'ye başsağlığı dilemek istiyorum. TUSAŞ'ta gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Burada olmanız bizim için önemli. Rusya-Türkiye ilişkileri iyi komşuluk karakterleri taşıyor. Yıllardır tecrübelerimize dayanarak ilişkilerimiz gelişiyor. Ticari konularda da her sene daha dinamik gidiyoruz. Ticaret hacimlerimizin arttığının altını çiziyorum. Stratejik ilişkilerimizde gördüğünüz gibi Türkiye önemli bir partnerimiz. Akkuyu bunun için örnek bir projedir. Türkiye'de uluslararası gaz ağının oluşturulması konusunda attığımız adımlar meyvelerini vermeye başladı. Akkuyu NGS bizim için önemli bir proje. 7/24 bunun için çalışıyoruz. Önümüzdeki sene daha verimli çalışmasını görüyoruz.

Turistik faaliyetlerde daha fazla ilerleme kaydettik. Milyondan fazla insanımız Türkiye'yi ziyaret ediyor. Ağustosta 4,5 milyon vatandaşımız Türkiye'yi ziyaret etti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4 şehidimiz var ABD, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor NATO'dan Türkiye'nin BRICS üyeliğine yeşil ışık! Netanyahu'nun evindeki hasar görüntülendi