Putin, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki verdi: Rusya'da diğer ülkelerden farklı olarak Kuran'a saygısızlık suçtur

İslam aleminin Kurban Bayramı'nda İsveç'te meydana gelen Kur'an-ı Kerim'in yakılması skandalına bir tepki de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi. Putin, Dağıstan'a yaptığı ziyaretindeki konuşmasında, "Diğer bazı ülkelerin aksine Rusya'da Kuran'a saygısızlık suçtur" dedi. Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ndeki Derbent tarihi camisini ziyaret edip Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutlayan Putin'e Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Putin, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki verdi: Rusya'da diğer ülkelerden farklı olarak Kuran'a saygısızlık suçtur

İslam aleminin Kurban Bayramı'nda İsveç'in Stockholm kentinde meydana gelen alçak provokasyon, İslam alemini ayağa kaldırdı.

İsveç'te Kur-an'ı Kerim'in yakılması ve polisin buna seyirci kalması dünya genelinde tepkilere neden oldu. Söz konusu alçak eyleme bir tepki de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi.

Dağıstan'a yaptığı ziyaret esnasında konuşan Putin, "Diğer bazı ülkelerin aksine Rusya'da Kuran'a saygısızlık suçtur" ifadelerinde bulundu.

Putin, Rusya'da dini türbelere saygısızlığın hem Anayasa'ya hem de Ceza Kanunu'nun kin ve düşmanlığa tahrikle ilgili 282. maddesine göre suç olduğunu hatırlatarak "Bu yasama kurallarına her zaman bağlı kalacağız" dedi.

Öte yandan Putin, Rusya'daki Müslümanlar ve Ortodokslar arasındaki ilişkilerin halkın birliğini güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Putin'e Kur'an-ı Kerim hediye edildi
Putin'e Kur'an-ı Kerim hediye edildi

KUR'AN-I KERİM HEDİYE EDİLDİ

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ndeki Derbent tarihi camisini ziyaret edip Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutlayan Putin'e Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

22 yıllık esaretin ardından gökyüzü ile tanıştı Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü. O rüyayla her şey değişti Europol'den flaş PKK itirafı!