Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlayacağı kitabında Afganistan'daki görevi sırasında öldürdüğü düşman sayısının 25 olmasının kendisini utandırmadığını dile getirdi

10 Ocak'ta anı kitabı yayımlanacak olan, İngiltere Kralı 3. Charles ve Galler Prensesi Diana'nın küçük oğlu, Sussex Dükü Harry ile eşi Meghan Markle, Ocak 2020'de Kraliyet'teki görevlerinden çekilerek daha bağımsız bir hayat yaşamak için ABD'ye yerleşmişti. Prens Harry, kitabında, Afganistan'da görev sırasında 25 kişiyi öldürdüğünü ve bundan utanç duymadığını ifade etti.

Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlayacağı kitabında Afganistan'daki görevi sırasında öldürdüğü düşman sayısının 25 olmasının kendisini utandırmadığını dile getirdi

The Telegraph gazetesinin haberine göre 10 Ocak'ta raflarda yer alacak "Spare" adlı anı kitabında, Prens Harry'nin 2007-2008 ve 2012-2013 yıllarında görev yaptığı Afganistan'da toplamda 25 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlayacağı kitabında Afganistan'daki görevi sırasında öldürdüğü düşman sayısının 25 olmasının kendisini utandırmadığını dile getirdi - Resim : 1"BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN VİCDANIM BOZULMADAN EVİME DÖNMEKTİ."
Prens Harry, çatışmanın gürültüsünde ve kargaşasında "iyileri öldürmeden ortadan kaldırılan kötüler" olarak adlandırdığı ve öldürdüğü isyancıları insan olarak görürse öldürmenin imkansız olduğunu belirtti. Ordunun, "onları 'öteki' olarak görmesi için kendisini eğittiğini ve iyi bir şekilde eğitildiğini" belirten Harry kitabında şunları dile getirdi:
"İlk günden beri amacım doğru şeyi yapıp yapmadığımdı... Taliban'a ve sadece Taliban'a, yakınlarda siviller olmadan ateş ettiğimden emin olarak yatağa girmekti. İngiltere'ye dönmeyi tüm uzuvlarımla dönmek istiyordum ama benim için asıl önemli olan vicdanım bozulmadan eve dönmekti."

Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlayacağı kitabında Afganistan'daki görevi sırasında öldürdüğü düşman sayısının 25 olmasının kendisini utandırmadığını dile getirdi - Resim : 2
25 KİŞİYİ ÖLDÜRMEKTEN UTANMADI!
Öldürdüğü düşmanların sayısının 25 olmasının kendisine gurur vermediğini ama utandırmadığını da ifade eden Prens Harry, savaşta askerlerin gelişigüzel ateş ettiklerini ve kaç düşman öldürdüğünü bilmediklerini dile getirdi. Apaçilerin ve dizüstü bilgisayarların olduğu bu çağda, kendisinin savaşta kaç düşman öldürdüğünü kesinlikle bildiğini söyledi.

Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlayacağı kitabında Afganistan'daki görevi sırasında öldürdüğü düşman sayısının 25 olmasının kendisini utandırmadığını dile getirdi - Resim : 3
"AĞABEYİM TARAFINDAN YERE FIRLATILDIM, SIRTIMA MAMA KABININ PARÇALARI BATTI."
Prens Harry'nin 10 Ocak tarihinde 15 dilde yayımlanacak olan ve merakla beklenen "Spare" adlı kitabının ilk nüshasına ulaşan The Guardian'ın bugün paylaştığı bölümler, ülke gündemine damgasını vurdu. İspanya'da sızdırılan ve satışa sürüldüğü iddia edilen kitapta çarpıcı iddialar yer alıyor.

Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlayacağı kitabında Afganistan'daki görevi sırasında öldürdüğü düşman sayısının 25 olmasının kendisini utandırmadığını dile getirdi - Resim : 4
İngiliz günlük gazetesi The Guardian'ın ulaştığı nüshadan paylaştığı bilgilere göre Prens Harry'nin, ağabeyi Prens William tarafından fiziksel saldırıya uğradığına dair suçlamalar olduğu bildirildi. Prens Harry, kavga sırasında Prens William'ın kendisini yakasından tutarak yere fırlattığını ve köpeğin mama kabının üstüne düşmesi sonucu kırılan kabın parçalarının sırtına battığını yazdı.

Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlayacağı kitabında Afganistan'daki görevi sırasında öldürdüğü düşman sayısının 25 olmasının kendisini utandırmadığını dile getirdi - Resim : 5
Bu çarpıcı iddialara ilişkin şu ana kadar Buckingham Sarayı'ndan herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: AA

Noah Schnapp kimdir, kaç yaşında, nereli? ABD Dışişleri Bakanlığı da artık 'Türkiye' diyecek Almanya, Ukrayna'ya Patriot gönderiyor El Chapo’nun oğlu Ovidio Guzman kimdir?