Peru, Meksika'nın Lima büyükelçisi Pablo Monroy'a ülkeyi terk etmesi için 72 saat verdi

Peru hükümeti, Meksika'nın Lima büyükelçisi Pablo Monroy'u "persona non grata" ilan etti ve ülkeyi terk etmesi için 72 saat tanıdı. Karar, Meksika'nın devrik devlet başkanı Pedro Castillo'nun ailesine sığınma hakkı tanıdığını açıklamasından saatler sonra geldi.

Peru, Meksika'nın Lima büyükelçisi Pablo Monroy'a ülkeyi terk etmesi için 72 saat verdi

Peru hükümetinin kararı, Meksika'nın, ülkeyi devrik devlet başkanı Pedro Castillo'nun ailesine sığınma hakkı tanıdığını açıklamasından saatler sonra geldi.

ELÇİ İÇİN SON 72 SAAT
Peru, Meksika'nın Lima büyükelçisi Pablo Monroy'u "persona non grata" ilan etti. Peru'nun Pedro Castillo'yu devlet başkanı olarak devirmesinin ardından iki ülke arasında gerginlik tırmanmaya başladı. Gerginliğin ardından Peru, büyükelçiye ülkeyi terk etmesini emretti. Meksika'nın Güney Amerika ülkesindeki elçisine çıkması için sadece 72 saat tanındı.

SIĞINMA HAKKI TANINDIĞI DUYULUNCA İSTENMEYEN ADAM OLDU
Peru hükümetinin bu kararı, Meksika'nın üst düzey diplomatinin, ülkesinde gerçekleşen darbe denemesinden sonra parmaklıklar ardında isyan suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Castillo'nun ailesine sığınma hakkı verdiğini açıklamasından saatler sonra geldi.

Peru Dışişleri Bakanlığı, sosyal medyada, Meksika Büyükelçisi Pablo Monroy'un görevden alınmasının, Meksika devlet başkanının görevden alınmasından ve hemen ardından tutuklanmasından bu yana Castillo'ya sunduğu desteğe gönderme olan "Peru'daki siyasi durumla ilgili olarak o ülkenin en yüksek makamlarından tekrarlanan açıklamalardan" kaynaklandığını yazdı.

Peru, Meksika'nın Lima büyükelçisi Pablo Monroy'a ülkeyi terk etmesi için 72 saat verdi - Resim : 1

MEKSİKA BAŞKANINDAN DEMOKRASİ ELEŞTİRİSİ GELDİ
Meksika Dışişleri Bakanı, Salı gecesi Twitter'da Monroy'un sınır dışı edilmesi hakkında "haksız ve kınanabilir" söylemlerinde bulundu.
Geçen hafta, Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, Castillo'nun görevden alınmasını 'demokratik olmayan' olarak eleştirmiş ve Castillo'nun Peru'nun yasal lideri olarak tanımaya devam edeceği vurgulamıştı.

Konuyla alakalı Meksika Dış İlişkiler Sekreteri Mercelo Ebrard C., Twitter hesabından eleştirdi.

Peru, Meksika'nın Lima büyükelçisi Pablo Monroy'a ülkeyi terk etmesi için 72 saat verdi - Resim : 2

Çin, Tayvan'dan vazgeçmiyor Gel bakalım Sam efendi! Biden: Putin savaşı durdurmak istemiyor 21.9 milyar dolara ulaşacak