Pentagon: Yemen'den fırlatılan 3 füzeyi vurduk

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, ABD Donanmasına ait bir savaş gemisinin Yemen kıyısı yakınlarında İsrail'i hedef alan birden fazla füzeyi belirleyerek düşürdüklerini açıkladı.

Pentagon: Yemen'den fırlatılan 3 füzeyi vurduk

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Kızıldeniz’de konuşlu ABD Donanmasına ait USS Carney’nin Yemen’den fırlatılan 3 füzeyi ve yaklaşık 8 insansız hava aracını vurduğunu belirterek, füzelerin ve insansız hava araçlarının potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldığını aktardı.

Ryder, "Kızıldeniz'in kuzeyinde faaliyet gösteren güdümlü füze destroyeri USS Carney'in mürettebatı, bugün erken saatlerde Yemen'de Husi güçleri tarafından fırlatılan üç seyir füzesini ve çok sayıda insansız hava aracını düşürdü" açıklamasında bulundu.

"HEDEF MUHTEMELEN İSRAİL'Dİ"

Füzelerin ve insansız hava araçlarının tam olarak nereyi hedeflediğini söylemenin zor olduğunu ifade eden Ryder, "Yemen'den muhtemelen İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldı" dedi.
   

İsrail, Gazze'de kilise vurdu! BM Genel Sekreteri Guterres'ten ateşkes çağrısı: Çözüm bağımsız Filistin Kana doymadılar! Karadan katliam yapacaklar İsrail hamile bir kadını iki çocuğuyla öldürdü!