Ermenistan'dan Rusya itirafı: Güvenmek, stratejik bir hata

İkinci Karabağ Savaşı'nda yenilgiye uğrayan Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, uzun zaman sonra itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Ülkesinin savaş döneminde Rusya'ya yüzde 99 bağlı olduğunu söyleyen Paşinyan, "Rusya’ya güvenlik açısından bağlı olması stratejik bir hata" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'dan Rusya itirafı: Güvenmek, stratejik bir hata

Ülkesinin ikinci Karabağ Savaşı'ndaki yenilgisine dair açıklamalarda bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya'yı Karabaş Savaşı'nda Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı koruyamamakla suçladı.

Paşinyan, uzun zaman sonra itiraf niteliğindeki açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Ermenistan'ın güvenlik mimarisi, silah ve mühimmat tedariki de dahil olmak üzere yüzde 99 oranında Rusya’ya bağlıydı. Ancak bugün Rusya'nın Ukrayna'daki savaş için silaha ve mühimmata ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu durumda Rusya’nın istese de Ermenistan'ın güvenlik ihtiyacını karşılayamaması anlaşılır bir şey. Bu örnek bize Ermenistan’ın Rusya’ya güvenlik açısından bağlı olmasının stratejik bir hata olduğunu göstermelidir”

Ermenistan’ın güvenlik hazırlıklarını çeşitlendirmeye çalıştığını söyleyen Paşinyan, Avrupa Birliği ve ABD ile olan bağlarına ve bölgedeki diğer ülkelerle daha yakın ilişkiler kurma çabalarına ilişkin gönderme yaptı.

Erivan ile Bakü arasındaki gerilimlere arabuluculuk yapan Moskova'dan Paşinyan'ın açıklamalarına yönelik henüz bir cevap gelmedi.

Kaynak: İHA

Bakan Bayraktar'dan kritik görüşme Bakan Hakan Fidan İran'dan Kerkük mesajı verdi! Volvo'nun kazası efsanenin karizmasını çizdi! Kuzey Kore atom bombası başlığı takılı seyir füzesi ateşledi