Paris, Avrupa'da aşırı sıcaklardan kaynaklı yaşlı ölümleri en yüksek kent oldu

Fransa'nın başkenti Paris, Avrupa'da yüksek sıcaklar sebebiyle yaşlı can kayıpları en yüksek şehir oldu. DSÖ Avrupa'da geçen yıl yüksek sıcaklık sebebiyle en az 15 bin kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Paris, Avrupa'da aşırı sıcaklardan kaynaklı yaşlı ölümleri en yüksek kent oldu

The Lancet Planetary Health'ın yayımladığı araştırma çevrileri çerçevesinde, 2000-2009 senelerinde 30 Avrupa ülkesinde 854 şehirde aşırı sıcaklara ya da soğuklara dayalı can kaybı oranlarını incelendi.

Araştırmaya göre, mevcut durumda Avrupa'da yılda 203 bin 620 kişi soğuklar nedeniyle, 20 bin 173 kişi de sıcaklar nedeniyle hayatını kaybediyor.

PARİS İLK SIRADA
Yaş ilerledikçe sıcak havalara hassaslık artarken, Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı ölüm oranın en yüksek olduğu kent Paris oldu.​​​​​​​

GEÇEN YIL 15 BİN KİŞİ ÖLDÜ
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da 2022'deki sıcak havalar nedeniyle en az 15 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye destek! Kahramanmaraş'ın inşası için 100 milyon dolar ayırdı Sudan’daki çatışmaların arka planında ne var? Sudan'da ateşkes kararı Kiraya zam yapmak isteyen ev sahibini yapay zeka ile ikna etti