El Chapo’nun oğlu Ovidio Guzman kimdir?

Meksikalı kartel lideri El Chapo’nun oğlu Ovidio Guzman yakalandı. El Chapo, Meksika’daki Sinaloa Karteli’nin eski lideri uyuşturucu baronu Joaquin Guzman. Babasının izinden giden Ovidio Guzman hakkında yakalama emri vardı. Peki, Ovidio Guzman kimdir, kaç yaşında?

El Chapo’nun oğlu Ovidio Guzman kimdir?

Ovidio Guzman, Meksika ordusu tarafından sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla ele geçirildi. Kendisi, El Chapo lakablı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'nın ikinci eşinden oğlu. Son dakika haber sonrasında Ovidio Guzman hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Peki, Ovidio Guzman kimdir?

OVİDİO GUZMAN LOPEZ KİMDİR?

Guzman Lopez, 29 Mart 1990'da doğdu ve ikinci eşinden Joaquín "El Chapo" Guzman'ın oğlu. Yaygın olarak " El Raton " veya " El Nuevo Raton " ("Fare" veya "Yeni Fare") olarak bilinen olarak bilinen Ovidio Guzman, gençliğinden beri babasının uyuşturucu kaçakçılığı işiyle uğraşıyor ve babasının tutuklanmasının ardından Sinaloa Kartelinde önemli bir rol üstlendi.

BABASI EL CHAPO'NUN İZİNDE

Kardeşleri Ivan Archivaldo Guzman, Jesús Alfredo Guzman ve Ismael "El Mayo" Zambada ile birlikte kartele liderlik ettiği düşünülüyor. Bu nedenle 8 Mayıs 2012'de Ovidio Guzman, ABD uyarınca yaptırıma tabi tutuldu.

Temmuz 2017'de, Amerika Birleşik Devletleri Columbia Bölgesi Savcısı hem Ovidio Guzman Lopez hem de kardeşi Joaquin Guzman Lopez'i 2008'den beri kokain, metamfetamin ve esrar kaçakçılığına yönelik bir komploya katılmakla suçlayan büyük bir jüri görevlendirdi.

12 Aralık 2018'de iddianame, Jencks Yasası uyarınca bir iade işleminde sınırlı açıklama amacıyla açıldı. Yargıç Rudolph Contreras, 13 Şubat 2019'da iddianamenin tamamen kaldırılmasını emretti.

GUZMAN'IN TUTUKLANMASI SAVAŞA DÖNÜŞTÜ!

17 Ekim 2019'da Meksika Ulusal Muhafızları, Ovidio Guzman Lopez'i tutukladı. Bunun üzerine ağır silahlı kartel silahlı kişiler (sayıları 700'den fazla), yerel askeri personelin akrabalarının bulunduğu apartman kompleksine saldırıda bulundu ve toplu sivil ölüm tehdidinde bulundular. Bu saldırı ve tehditler sonrasında Ovidio Guzman serbest bırakıldı.

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel Lopez Obrador ile birlikte kararı "daha fazla kan dökülmesini önlemek" için desteklediğini söyledi. Ancak ertesi ay, Ovidio'yu tutuklayan memurlardan biri olan Eduardo N. suikasta kurban gitti.

8 Mayıs 2020'de Meksika'nın Unidad de Inteligencia Financiera başkanı Santiago Nieto, Meksika Hükümeti'nin Ovidio Guzmán'ın varlıklarını dondurduğunu doğruladı.

Ocak 2023'te yetkililer Reuters'e Meksikalı yetkililerin onu tekrar tutukladığını söyledi.

kimdir
İki gün ateşkes ilan edildi Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenski ile görüştü 18 binden fazla çalışan işten çıkartılıyor Uçakta 5 saat hayat mücadelesi verdi