Okyanus sıcaklığı 38 dereceyi aştı! Jakuzi ile aynı seviyelere gelen sıcaklıklar ekosistemi tehdit ediyor

Yılın bu zamanlarında okyanustaki su sıcaklığının 23 ile 31 derece arasında olması gerekirken, suyun sıcaklığı 38.43 derece olarak ölçüldü. Bu yüksek ısı neredeyse bir jakuzinin ısısıyla aynı! İşte detaylar...

Okyanus sıcaklığı 38 dereceyi aştı! Jakuzi ile aynı seviyelere gelen sıcaklıklar ekosistemi tehdit ediyor

Florida Keys çevresindeki yüzey okyanusu ısısında küresel bir rekor kırıldı! Okyanusun sıcaklığı bu hafta 38.43 dereceye yükseldi.

ABD'nin verilerine göre, Everglades milli parkındaki Manatee Körfezi'nin sularında bulunan bir su sıcaklığı şamandırası, Pazartesi öğleden sonra geç saatlerde 38.43 derece sıcaklık kaydetti.

Okyanus sıcaklığı 38 dereceyi aştı! Jakuzi ile aynı seviyelere gelen sıcaklıklar ekosistemi tehdit ediyor - Resim : 1

Yakındaki diğer şamandıraların ise 38 dereceyi aştığı biliniyor. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne göre, yılın bu zamanında bölge için normal su sıcaklıkları 23 derece ve 31 derece arasında olmalı.

Kaydedilen bu yüksek ısı seviyesi, bir jakuzi ile hemen hemen aynı.

Okyanus sıcaklığı 38 dereceyi aştı! Jakuzi ile aynı seviyelere gelen sıcaklıklar ekosistemi tehdit ediyor - Resim : 2

Okyanus yüzey sıcaklığı kayıtları tutulmuyor, ancak 2020'de yapılan bir araştırmaya göre, gözlemlenen en yüksek sıcaklık Basra Körfezi'nde 37,61 derece.

TRT Haber'in paylaştığı bilgilere göre; Güney Florida sahili, deniz yaşamını ve okyanus ekosistemlerini tehdit eden aşırı sıcak hava dalgasıyla boğuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "1994 ruhuna dönüş" vurgusu! Türkiye'nin gözdesi ANKA Kazakistan'da kanatlandı BM'den 'kutsal kitap' kararı Saniyelerle ölümden döndü!