Netanyahu Gazze planını açıkladı! Genel güvenlik sorumluluğuna süresiz sahiplik

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanları devam ederken, soykırıma kalkışan Netanyahu'dan yeni bir açıklama geldi. Netanyahu, savaştan sonra Gazze'nin 'genel güvenlik sorumluluğuna' süresiz olarak sahip olacaklarını duyurdu.

Netanyahu Gazze planını açıkladı! Genel güvenlik sorumluluğuna süresiz sahiplik

İsrail Başbakanı Netanyahu, adeta cehennemi yaşattığı Gazze'nin son durumu hakkında konuştu. Yeni planı da Netanyahu'nun bu açıklaması ile ilk defa resmiyet kazanmış oldu.

Netanyahu Gazze planını açıkladı! Genel güvenlik sorumluluğuna süresiz sahiplik - Resim : 1

Netanyahu, savaştan sonra Gazze'nin 'genel güvenlik sorumluluğuna' süresiz olarak sahip olacaklarını duyurdu.

İsrail askerlerinin bölgede görev yapmaya devam etmesi nedeniyle Gazze'nin işgali olarak yorumlanan plan son haftalarda İsrailli yetkililer tarafından isimlerinin açıklanmaması kaydıyla dile getirilmişti.

Netanyahu Gazze planını açıkladı! Genel güvenlik sorumluluğuna süresiz sahiplik - Resim : 2

Güvenlik sorumluluğunun kapsamı konusunda Netanyahu'nun aklında ne olduğu ise belli değil. ABC News canlı yayınına konuk olan Netanyahu 'taktiksel küçük duraklamaları' kabul edebileceğini ancak rehineler Hamas tarafından serbest bırakılana kadar ateşkes olmayacağını söyledi.

Netanyahu Gazze planını açıkladı! Genel güvenlik sorumluluğuna süresiz sahiplik - Resim : 3

Devam eden kara operasyonunun rehinelerin hayatını riske atıp atmadığı sorusuna Netanyahu, 'Bunu dikkate alıyoruz' şeklinde yanıt verirken, Aksa Tufanı Operasyonu'nu önleyememesi nedeniyle sorumluluk almaktan bir kez daha kaçındı.

Netanyahu Gazze planını açıkladı! Genel güvenlik sorumluluğuna süresiz sahiplik - Resim : 4

CAN KAYBI 10 BİNİ GEÇTİ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 10 bini geçtiği belirtildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in saldırıları sonucu oluşan can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi verdi.

Netanyahu Gazze planını açıkladı! Genel güvenlik sorumluluğuna süresiz sahiplik - Resim : 5

Kudra, İsrail'in son 24 saatte 252 kişiyi öldürdüğünü, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısının 4 bin 104'ü çocuk, 2 bin 641'i kadın olmak üzere 10 bin 22'ye, yaralananların sayısının da 25 binin üzerine çıktığını ifade etti.

Netanyahu Gazze planını açıkladı! Genel güvenlik sorumluluğuna süresiz sahiplik - Resim : 6

G7 Bakanları Filistin için toplanacak! İsrail alçaklığa doymuyor! Şoke eden propaganda: Savaş stresi kilo vermenize yardımcı olabilir NATO'dan İsrail açıklaması Hamas İsrail istihbaratını nasıl kandırdı? İşte detaylar