NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten skandal hareket: 3 Mayıs tarihinde Türk bayrağı yakacaklar

Finlandiya'nın ardından NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten skandal olaylar gelmeye devam ediyor. Son olarak ise 3 Mayıs tarihinde bir grubun Türk bayrağı yakmak için toplanacağı öğrenildi.

NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten skandal hareket: 3 Mayıs tarihinde Türk bayrağı yakacaklar

Finlandiya ile beraber NATO'ya katılma kararı alan İsveç, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin beklentilerini karşılayamaması ve Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında imzalanan üçlü mutabakat zaptında sözünü verdiği adımları atmaması nedeni ile Ankara tarafından veto edildi.

NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten skandal hareket: 3 Mayıs tarihinde Türk bayrağı yakacaklar - Resim : 1

Finlandiya geçtiğimiz günlerde NATO'ya resmen üye olurken hala Türkiye'nin onayını bekleyen Stockholm yönetimi, İsveç’in terör örgütü PKK’ya karşı daha sert önlemleri devreye sokmaya başladığını iddia ediyor.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada yeni terör yasa tasarısının 1 Haziran’da yürürlüğe gireceğini ve bu yasayla birlikte terör örgütlerine katılmanın ve finans sağlamanın yasaklanacağını duyurdu.

NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten skandal hareket: 3 Mayıs tarihinde Türk bayrağı yakacaklar - Resim : 2

3 MAYIS'TA TÜRK BAYRAĞI YAKACAKLAR
İsveç hükümetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırmamak için ona itaat ettiğini öne süren gazete "Allt ät alla Gothenburg" isimli bir grubun 3 Mayıs tarihinde Türk bayrağını tüm dünyanın gözü önünde yakmaya hazırlandığını yazdı.

NATO'ya girmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten skandal hareket: 3 Mayıs tarihinde Türk bayrağı yakacaklar - Resim : 3

İsveç'te yaşanan memnuniyetsizliğin TÜRK BAYRAĞI yakılarak gösterilmesinin 'temel bir hak' olduğunu iddia eden gazete "Türkiye'de bayrağa saygısızlık suç olsa bile İsveç'te tamamen yasaldır." ifadesini kullandı.

İsveç'ten fırlatılan roket 'yanlışlıkla' Norveç'e düştü Sudan'daki sandıklar iptal edildi Trump, tecavüzden yargılanacak Yolculuk başladı! 1600 Türk için Sudan'dan ilk uçak havalandı