NATO'dan Türkiye açıklaması: İsveç'in katılım sürecini tamamlama zamanı geldi

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere brifing veren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç'in ittifaka katılımı için onay vermesinin "zamanının geldiğini" söyledi. Stoltenberg, "İsveç vaat ettiklerini yerine getirdi ve şimdi Türkiye'nin katılım sürecini tamamlama zamanı geldi. Onay sürecinde daha fazla hız görmek isterdim, bu bir sır değil. Bu süreci tamamlamalarını istiyorum ve bunu birçok kez dile getirdim." dedi.

NATO'dan Türkiye açıklaması: İsveç'in katılım sürecini tamamlama zamanı geldi
  • NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 28-29 Kasım'da Brüksel'deki NATO Karargahı'nda düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere brifing verdi.
  • Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç'in duraklayan üyelik teklifini "mümkün olan en kısa sürede" onaylaması gerektiğini belirtti.

NATO'dan Türkiye açıklaması: İsveç'in katılım sürecini tamamlama zamanı geldi - Resim : 1

"ZAMANI GELDİ"

  • Stoltenberg yaptığı açıklamada, "İsveç vaat ettiklerini yerine getirdi ve şimdi Türkiye'nin katılım sürecini tamamlama zamanı geldi. Onay sürecinde daha fazla hız görmek isterdim, bu bir sır değil. Bu süreci tamamlamalarını istiyorum ve bunu birçok kez dile getirdim." dedi.

TÜRKİYE VE MACARİSTAN ONAYLAMADI

  • Üyelik başvurusunun üzerinden 18 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen İsveç'in ittifaka katılmasını henüz onaylanmadı. 
  • İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin kanun teklifi ekim ayında TBMM Dışişleri Komisyonuna sevk edilmişti.
  • Ancak TBMM Dışişleri Komisyonunda görüşülmeye başlanan katılım protokolüne ilişkin müzakerelerin 16 Kasım'da ertelenmesine karar verilmişti.
  • Macaristan ise, mecliste üçte iki çoğunluğa sahip olan iktidar partisi üyelerinin toplantıya gelmemesi üzerine İsveç'in NATO'ya katılımının onaylanmasına ilişkin oylama ertelenmişti.
İsrail ile Hamas arasında 4. rehine takası başladı Elon Musk'tan geri adım: İsrail yeni anlaşmayı duyurdu Kuş gribi alarmı! 72 bin kümes hayvanı itlaf edilecek 150 yardım tırı Gazze'ye girdi!