MİT Başkanı İbrahim Kalın, Libya Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe ile görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Libya Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe ile Türkiye-Libya ilişkileri ve Orta Doğu'daki son gelişmeleri görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Libya Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe ile görüştü

Libya Ulusal Birlik Hükumeti'nin resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamaya göre Başbakan Dibeybe, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı başkent Trablus'taki makamında ağırladı.

ORTA DOĞU'DAKİ SON GELİŞMELER ELE ALINDI

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, ortak öneme sahip dosyalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeler ele alındı.

İki isim ayrıca, siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğini artırmaya odaklanarak, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

MİT Başkanı Kalın ve Milli Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dubeybe’nin ikili görüşmesinde masada Türkiye ve Libya arasındaki ikili ilişkiler, ortak çıkar konuları ve Gazze’deki güncel olaylar yer aldı. Ortadoğu’daki gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğinin arttırılması, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak harekete geçilmesi gerektiği konusunun altı çizildi.

Sisi'nin Türkiye ziyareti Arap basınında Ürdün'den İsrail'e sert uyarı Fransa'nın yeni başbakanı açıklandı Bakan Fidan, Kuzey Makedonya ile ilişkilerin gelişimi üzerine açıklamalarda bulundu