Mısır'da alevlere teslim olan dalış teknesi anbean kaydedildi: 3 İngiliz turist kayboldu

Geçtiğimiz günlerde bir Rus turistin köpekbalığı saldırısına uğrayıp öldürülmesiyle gündeme gelen Mısır'ın Kızıldeniz kıyısında yine can yakan bir olay gerçekleşti. Marsa Alam açıklarında seyreden Hurricane adlı dalış teknesinde meydana gelen yangın anları anbean kaydedildi. Yapılan ilk inceleme sonucunda tekneden bulunan İngiliz turistlerden 3'ünün kayıp olduğu tespit edildi. Kimlikleri açıklanmayan turistler için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde bir Rus turistin uğradığı köpekbalığı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen Mısır'ın Kızıldeniz kıyısından bugün yine canları yakan bir haber geldi.

Marsa Alam açıklarında yangının çıktığı Hurricane adlı dalış teknesinden 12'si İngiliz olmak üzere 26 kişi kurtarılırken, yangın sonucu 3 İngiliz turistin kaybolduğu belirtildi.

Teknenin sahibini Tornado Marine Fleet tarafından yapılan açıklamada, yangın sırasında teknede 15 İngiliz turistin yanı sıra 12 mürettebat ve 2 rehber bulunuyordu.

Hurricane adlı dalış teknesi
Hurricane adlı dalış teknesi

Teknedeki yangına dair ilk ihbarın yerel saatle 06.30'da geldiğini belirten yetkililer, teknenin 6 Haziran'da Port Ghalib'den ayrıldığını ve bugün Port Ghalib'e geri döneceğini ifade etti.

KAYIP TURİSTLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Savcılık, yangınla ilgili soruşturma başlatırken, ilk incelemelerde teknenin makine dairesinde kısa devre tespit edildiği açıklandı. Kimlikleri açıklanmayan 3 İngiliz turist için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Hurricane adlı dalış teknesi
Hurricane adlı dalış teknesi

Tekneyi kiralayan Scuba Travel, teknedeki grubun yedi günlük bir turda olduğunu ve şirketin yerel makamlar ve uzman danışmanlarla birlikte çalıştığını söyledi. Kimlikleri açıklanmayan 3 İngiliz turist için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

KÖPEKBALIĞI SALDIRISIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde aynı bölgede meydana gelen köpekbalığı saldırısı dünya genelinde gündeme gelmişti. Mısır'ın Kızıldeniz kıyısında tekneden atlayıp yüzen bir Rus turiste köpekbalığının saldırdığı o dehşet dolu anlar sosyal medyada paylaşım rekoru kırmıştı. 

Turistin ölümüne neden olan köpekbalığı, insan kanının tadını aldığı gerekçesiyle yakalanıp öldürülmüştü.

Kaynak: İHA

Gözaltına alındığı polis aracında felç geçirdi: Rekor tazminat Düşmeleriyle ünlü ABD Başkanı Joe Biden'ın şaşkın halleri Rus ordusu Odessa'yı vurdu! Ölü ve yaralılar var Brezilyalı Şarkıcı Anitta Kapalıçarşı'da Gezdiği Anları Kaydetti