Macron'dan şaşırtan açıklama: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon konuşmasında "Gerekli reformları yapması" halinde Fransa'nın Filistin'i tanıyabileceğini dile getirdi.

Macron'dan şaşırtan açıklama: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız
  • Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon konuşması gerçekleştirdi.
  • Macron, Abbas'a gerekli reformların yapılması halinde Filistin'i tanıma sözü verdi.

FRANSA'DAN FİLİSTİN VE İSRAİL'E ORTAK VİZYON OLUŞTURMA TAAHHÜDÜ

  • Görüşmeyle ilgili Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Macron'un Abbas'a Fransa'nın Filistinliler ve İsrailliler için "ortak bir vizyon" ve "güvenlik garantileri" oluşturma taahhüdünü ifade ettiği belirtildi.

MACRON TANIMA SİNYALİNİ VERMİŞTİ

  • Macron dün yaptığı açıklamada, Filistin'in Fransa tarafından tanınmasının "tabu olmadığını" ve "bir Filistin Devleti'ni tanımaya tamamen hazır olduğunu" söylemişti.
  • Macron, Filistin'in tanınmasının İsrail'in ve bölge devletlerinin dahil olduğu bir sürecin parçası olarak faydalı bir zamanda tanınması gerektiğini düşündüğünü belirtmiş, "Duygusal yaklaşarak bir tanıma yapmayacağım" demişti.
Çin'den Filistin açıklaması: "Tam bağımsız Filistin Devleti'nin kurulmasını destekliyoruz" Reisi'nin düşen helikopteri hakkında yeni rapor! İsrail'deki büyükelçisini geri çekti Gazze'ye insani yardım girişi büyük oranda düştü