Lübnan'a kara harekatı olacak mı? İsrail'den flaş açıklama

İsrail Savunma Bakanı, Hizbullah ile savaşın yeni aşamasının yakında başlayacağını duyurdu. İsrail'in Lübnan saldırıları ve savunma bakanının son açıklamasının ardından gözler kara harekatını çevrildi.

Lübnan'a kara harekatı olacak mı? İsrail'den flaş açıklama
  • İsrail Savunma Bakanı Gallant, Lübnan'da savaşın sonraki aşamasının yakın zamanda başlayacağını açıkladı.
  • İsrail güçlerinin Gazze ve Lübnan'a yönelik yoğun saldırıları devam ediyor.
  • Lübnan'da Hizbullah ile İsrail arasındaki gerilim tırmanırken İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan flaş bir açıklama geldi.

KARA HAREKATI OLACAK MI?

  • Gallant, yakın zamanda Lübnan'da savaşın yeni bir aşamasının başlayacağını bildirdi.
  • Açıklama akıllara 'kara harekatı olacak mı?' sorusunu getirirken ABD basını ise, İsrail'in Lübnan'a sınırlı bir kara operasyonu hazırladığını ABD'ye bildirdiğini yazdı.
  • Gallant, Lübnan'a yönelik kara harekatı sinyali vererek, "Hizbullah'a karşı savaşta bir sonraki aşama yakında başlayacak. Bu, güvenlik durumunun değişmesinde önemli bir etken olacak ve bölge sakinlerinin evlerine dönmesi gibi önemli bir görevi tamamlamamıza imkan tanıyacak. Bunu yapacağız. Bir ay önce burada odak noktasını kuzeye kaydıracağımızı söylediğim gibi, şimdi de bunu söylüyorum: Durumu değiştireceğiz ve sakinleri evlerine geri döndüreceğiz." dedi.
Lübnan sınırındaki bazı şehirler yasak bölge ilan edildi Nasrallah suikastının ardından Hizbullah'tan ilk açıklama! İsrail Hamas lideri Şerif Ebu El Emin'i öldürdü İtalya’dan dikkat çeken Filistin önerisi