Uçakta kalp krizi geçiren hastayı kurtarmak için beş saat çaba gösterdi

Londra'dan Hindistan'a giden bir uçakta 43 yaşındaki bir yolcu kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçiren adamın yardımına karaciğer uzmanı Dr. Vishwarah Vemala yetişti. İlk yardım malzemeleri ile hayata döndürdüğü yolcunun durumunu takip etmek isteyen Dr. Vemala, ikinci defa kalp krizi geçiren yolcunun durumunu normale çevirmek için beş saat boyunca çaba gösterdi.

Uçakta kalp krizi geçiren hastayı kurtarmak için beş saat çaba gösterdi

Londra'dan Hindistan'a giden uçakta bir doktor, kalp krizi geçiren bir yolcunun hayatını kurtarmak için beş saat boyunca çaba gösterdi. 48 yaşındaki kahraman Dr. Vishwarah Vemala, uçakta yaşanan o anları anlattı.

Birmingham kentinde yaşayan karaciğer uzmanı Dr. Vishwarah Vemala, uçaktaki acil yardım anonsunu duyduğunda annesiyle birlikte Hindistan'a gidiyordu.

Dr. Vemala, uçaktaki ilk yardım malzemelerinin yanı sıra yolculardan topladığı aletlerle, kalp krizi geçiren 43 yaşındaki yolcunun hayatını kurtardı.

HAYAT BOYU UNUTULMAYACAK BİR TECRÜBE
Yaşadığı anları hayatı boyunca unutamayacağını dile getiren Vemala, "Tıp eğitimim sırasında bunun nasıl yapılacağını öğrenmiştim ama yerden 40 bin feet yukarıda değildik" dedi.

Kasım ayında yaşanan olay, ilk defa Dr. Vemala tarafından paylaşıldı.

Mürettebatın nefes almayan ve nabzı olmayan yolcuya yardım için kendisini çağırdığını anlatan Dr. Vemala, "Onu hayata döndürmem bir saat sürdü. Neyse ki ilk yardım kitlerinin içinde bunu kolaylaştıracak ilaçlar da vardı" ifadelerinde bulundu. 

ALETLER YETERSİZDİ
Uçakta, yolcuyu hayata döndürmek için gerekli olan oksijen ve otomatik defibrilatör olsa da, hastanın durumunu takip etmeyi sağlayacak hiçbir alet yoktu.

Uçakta yeterli alet bulamayan Dr. Vemala, diğer yolculardan yanlarındaki cihazları sorarak birer kalp ritmi takip cihazı, kandaki oksijen seviyesini ölçen bir cihaz, tansiyon aleti ve glukoz ölçüm cihazı buldu.

KURTARILMASI BEŞ SAAT SÜRDÜ
Durumu takip altına alınması için uçakta seferber olunduğu esnada yolcu bir kalp krizi daha geçirdi. Bu sefer 43 yaşındaki yolcuyu hayata döndürmek daha da uzun sürdü.

Pilot uçağı Mumbai Havalimanı'na indirdiğinde, acil yardım ekipleri pistte hazır bekliyordu.

Toplamda beş saat uğraş sonucu kurtarılan yolcunun hastaneye kaldırılmadan önce teşekkür ettiği Dr. Vemala "Doktorluk kariyerimde annem ilk defa beni iş üstünde gördü ve bu da durumu daha da duygusal kıldı" dedi.

Bizdeki seçim takvimi Atina'yı endişelendiriyor Hamaney'den yeni başörtüsü açıklaması Hortum öğrencileri esir aldı Kaza geçiren Jeremy Renner'ın son durumu nedir?