Son Dakika: Türkiye'den sel felaketi yaşanan Libya'ya yardım eli: 3 uçak, UMKE, AFAD, Kızılay...

Libya'nın doğusundaki Derne kentini sel vurdu, ilk belirlemelere göre 1500 kişi hayatını kaybetti, 7 bine yakın kişi kayboldu. Türkiye'den Libya için yardım çalışmaları peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaşarak, AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerinin arama faaliyetlerine katılacağını söyledi. Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı da yardım çalışmalarına başladı.

Son Dakika: Türkiye'den sel felaketi yaşanan Libya'ya yardım eli: 3 uçak, UMKE, AFAD, Kızılay...

Daniel Fırtınası, Yunanistan'ın ardından Libya'yı vurdu. Ülkede şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde binlerce kişi öldü, binlerce kişi de kayıp.

Son Dakika: Türkiye'den sel felaketi yaşanan Libya'ya yardım eli: 3 uçak, UMKE, AFAD, Kızılay... - Resim : 1

Libya'nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Usame Hammad, Derne kentindeki selde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söyledi. Hammad, kentteki durumu "felaket ve iyi değil" olarak nitelendirdi.

Son Dakika: Türkiye'den sel felaketi yaşanan Libya'ya yardım eli: 3 uçak, UMKE, AFAD, Kızılay... - Resim : 2

"TÜRKİYE, LİBYA HALKININ YANINDADIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya halkına "geçmiş olsun" dileklerinde bulunarak "Türkiye, Libya halkının yanındadır. AFAD’ımızın koordinasyonunda bu sabaha karşı Bingazi’ye iniş yapmak üzere 3 uçuş organize edilmiştir. Uçaklarımızda ilk etapta arama kurtarma ve diğer çalışmalara destek amacıyla 168 personel, 2 arama kurtarma aracı, 2 kurtarma botu; barınma ve diğer ihtiyaçların giderilmesi amacıyla da 170 çadır, 600 battaniye, 400 gıda ve hijyen kolisi, 20 jeneratör, 1000 yağmurluk, 500 çizme ve 500 el feneri bulunacaktır" bilgisini verdi.

Son Dakika: Türkiye'den sel felaketi yaşanan Libya'ya yardım eli: 3 uçak, UMKE, AFAD, Kızılay... - Resim : 3

KIZILAY, UMKE VE STK'LAR DA OLACAK

AFAD'ın yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığından personelinin saha çalışmalarına katılacağını bildiren Erdoğan, "Personelimizin içerisinde 65 kişiden oluşan su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi, barınma ve insanı yardım malzemelerinin kurulum ve dağıtım çalışmalarında yer almak üzere Kızılay, UMKE ve STK mensupları yer almaktadır" açıklamasında bulundu.

Son Dakika: Türkiye'den sel felaketi yaşanan Libya'ya yardım eli: 3 uçak, UMKE, AFAD, Kızılay... - Resim : 4

TÜRKİYE'DEN LİBYA'YA YARDIM İÇİN 3 UÇAK GÖNDERİLİYOR

Dışişleri Bakanlığı da Libya'da meydana gelen sel felaketi sonrası Libya’ya destek ve yardım çalışmalarının aralıksız sürdüğünü duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada Libya'ya insani yardım ve arama-kurtarma ekibi içeren üç uçak gönderildiğini belirtildi.

Son Dakika: Türkiye'den sel felaketi yaşanan Libya'ya yardım eli: 3 uçak, UMKE, AFAD, Kızılay... - Resim : 5

Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Libya'da meydana gelen kasırga nedeniyle, kardeş Libya'ya destek ve yardım sağlanmasına yönelik çalışmalarımıza ilgili kurumlarımızla eşgüdüm içerisinde ara vermeksizin devam ediyoruz. Bu çerçevede, Bakanlığımız koordinasyonuyla Libya'ya insani yardım ve arama-kurtarma ekibi içeren üç uçak gönderiyoruz. Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu zor gününde de dost ve kardeş Libya'nın yanındadır ve her türlü desteği sağlamaya hazırdır."

Son Dakika: Türkiye'den sel felaketi yaşanan Libya'ya yardım eli: 3 uçak, UMKE, AFAD, Kızılay... - Resim : 6

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve UMKE ATAK personelinin sel felaketinden etkilenen Libya'ya gideceğini açıkladı.

Son Dakika: Türkiye'den sel felaketi yaşanan Libya'ya yardım eli: 3 uçak, UMKE, AFAD, Kızılay... - Resim : 7

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Libya'da binlerce insanın etkilendiği sel dolayısıyla bakanlık olarak afet bölgesine ekip ve ekipman gönderiyoruz. Tıbbi sarf malzemeleri ve cihazlar, ilaçlar hazırlandı. 11 kişilik UMKE ve UMKE ATAK ekibi bu gece yola çıkıyor. Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

ABD'den F-16 satışıyla ilgili açıklama ABD: Karabağ’daki seçimi tanımıyoruz 7 bin kişi kayıp! 1500'den fazla ölü Kim, Putin'i ziyaret edecek