LGBT'li iki fenomen 'toplumsal kültürü bozma' suçundan gözaltına alındı!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), sosyal medyada paylaştıkları uygunsuz videoları gerekçe göstererek iki LGBT'li sosyal medya fenomenini Erbil'de gözaltına aldı. LGBT'liler hakkında 'toplumsal kültürü bozma' suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

LGBT'li iki fenomen 'toplumsal kültürü bozma' suçundan gözaltına alındı!

İnsanlığı cinsiyetsizleştirmek isteyen sapkın LGBT'liler, birçok toplum için 'kültürel' bir sorun haline de geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), sosyal medyada paylaştıkları uygunsuz videoları gerekçe göstererek iki LGBT'liyi Erbil'de gözaltına altına aldı.

LGBT'li iki fenomen 'toplumsal kültürü bozma' suçundan gözaltına alındı! - Resim : 1

'UYGUNSUZ VİDEOLAR PAYLAŞTIKLARI' GEREKÇESİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yerel kaynaklarda yer alan haberlere göre; IKBY Adalet Bakanlığı Sözcüsü Neriman Talib, iki isim hakkındaki davanın başsavcılık emriyle açıldığını bildirdi. Davaya danışmanlık eden avukatlar, zanlıların 'toplumsal kültürü bozdukları' ve 'uygunsuz videolar paylaştıkları' gerekçesiyle şikayet edildiğini söyledi.

LGBT'li iki fenomen 'toplumsal kültürü bozma' suçundan gözaltına alındı! - Resim : 2

"KÜRT AİLE YAPISINA ZARAR VERİYORLAR"

Avukatlardan biri, "Roy Make Up ve Lass Hewta (Zanlıların isimleri) gibi toplumsal düzeni bozan ve Kürt aile yapısına zarar verenlere karşı kampanya başlattık. Bu isimlerin tutuklanması için başsavcılığa başvurduk" dedi.

LGBT'li iki fenomen 'toplumsal kültürü bozma' suçundan gözaltına alındı! - Resim : 3

POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDILAR

Sosyal medyada yaptıkları yayınlarla adlarını duyuran LGBT'liler, savcılık dosyasının hazırlanması sonrasında Erbil’deki polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bakanlık Sözcüsü Talib, dava hakkında mahkemeden bir karar çıkmadan açıklama yapmayacaklarını da kaydetti.

Mutfağından 10’dan fazla ceset çıktı Dünya Bankası'ndan OVP açıklaması Deniz tabanında altına benzer nesne bulundu: Uzmanlar ne olduğunu çözemedi NATO'dan Türkiye'ye tahıl koridoru teşekkürü