Lee Sun-kyu kimdir, kaç yaşında? Parazit filmi oyuncusu Lee Sun-kyu neden öldü?

Lee Sun-kyu ismini Oscar ödüllü "Parazit" filmi ile duyulmuştu. Güney Koreli oyuncunun bir otoparkta aracı içinde ölü bulunduğu bildirildi. Peki, Lee Sun-kyu kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü? İşte Lee Sun-kyu biyografisi...

Lee Sun-kyu kimdir, kaç yaşında? Parazit filmi oyuncusu Lee Sun-kyu neden öldü?

Güney Koreli aktör Lee Sun-kyu hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu hakkında esrar ve psikoaktif uyuşturucu kullandığı suçlamalarıyla soruşturma yürütülüyordu. Lee’nin hafta sonu 19 saat boyunca ifade verdiği bildirildi. İddiaya göre aktörün intihar ettiği yönünde. Peki, Lee Sun-kyu kimdir, kaç yaşında? İşte hayatı, kariyeri, oynadığı yapımlar...

Lee Sun-kyu kimdir, kaç yaşında? Parazit filmi oyuncusu Lee Sun-kyu neden öldü? - Resim : 1

LEE SUN-KYU KİMDİR?

Lee Sun-kyu, 2 Mart 1975'te doğdu. Kariyerine müzikal tiyatroda başlayan Lee, uzun yıllar televizyonda küçük ve yardımcı rolleri üstlendi. Tek bölümlük hikâyelerin anlatıldığı KBS kanalının Drama City ve MBC kanalının Best Theater projelerinde başrol olarak yer almaya başlamasıyla durum değişti.

Best Theater projelerinden Taereung National Village bölümünde yönetmen Lee Yoon-jung ile çalıştı ve bu sayede yönetmenin çektiği dizilerden Coffee Prince'de yer aldı.

Lee Sun-kyu kimdir, kaç yaşında? Parazit filmi oyuncusu Lee Sun-kyu neden öldü? - Resim : 2

2007 yılında yayımlanan dizileri Coffee Prince ve Behind the White Tower ona popülerliği getirdi. Daha sonra Pasta (2010), Golden Time (2012)[3] ve My Mister (2018) dizilerinde yer aldı.

Bu arada beyazperdede Paju (2009) filmindeki rolüyle İspanya'daki Las Palmas de Gran Canaria Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Lee, daha sonra olumlu eleştiriler alan, gizem ve gerilim türündeki film Helpless'ta (2012), romantik komedi türünde All About My Wife'ta ve suç ile kara komedi türünde Zorlu Gün (2014) filminde yer aldı.

Yönetmen Hong Sang-soo'nun çektiği sanat filmleri Night and Day (2008), Oki's Movie (2010) ve Nobody's Daughter Haewon'da (2013) yer aldı. 2019 yılında Bong Joon-ho'nun Oscar ödüllü filmi Parazit'te oynadı.

Lee Sun-kyu kimdir, kaç yaşında? Parazit filmi oyuncusu Lee Sun-kyu neden öldü? - Resim : 3

İlaç kullanımı

Ekim 2023'te Lee'nin şüpheli uyuşturucu kullanımı nedeniyle dahili soruşturma için tutulduğu ortaya çıktı. Sonuç olarak, uyuşturucu kullandığı iddiasının ortaya çıkmasından birkaç gün önce yapımına başlanan yeni gerilim drama dizisi No Way Out'tan gönüllü olarak ayrıldı. Incheon Metropolitan Polis Teşkilatı'na göre 24 Ekim'de esrar ve psikoaktif uyuşturucu kullanma şüphesiyle suçlandı ve ayın 28'inde sorgulanmak üzere çağrıldı. Lee'ye ayrıca soruşturmalar sırasında ülkeyi terk etmesini engellemek için seyahat yasağı da verildi. Lee'nin saç örneklerinin ilk test sonuçları, Lee'nin uyuşturucu testinin negatif olduğunu ortaya çıkardı ve Kasım 2023 itibarıyla daha fazla araştırma yapılması bekleniyordu. Lee ilk olarak polisten avukatı aracılığıyla ek bir yalan makinesi testi yapmasını talep etti. Şikayet, yalnızca Bay A'nın ifadesinin olduğu ve hiçbir fiziksel delilin olmadığı bir durumda uyuşturucu kullanmakla suçlanmanın adil olmadığı yönündedir.

Lee Sun-kyu kimdir, kaç yaşında? Parazit filmi oyuncusu Lee Sun-kyu neden öldü? - Resim : 4

NEDEN ÖLDÜ?

27 Aralık 2023 sabah 10:30'da Lee, 48 yaşında Seul'ün merkezindeki bir parkta arabasının içinde ölü bulundu. Yolcu koltuğunda kömür briketi vardı. Polis daha önce eşinden Lee'nin "intihar notuna benzer bir not yazdıktan" sonra evden ayrıldığına dair bir rapor aldı. Lee'nin cenazesi Seul Ulusal Üniversite Hastanesi'nin cenaze salonunda düzenlenecek

Rusya'dan Türkiye'de planlanan gaz merkezi hakkında açıklama Marine Le Pen 2027'de de aday olacak! Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna dava açıldı! Güney Koreli oyuncu Lee Sun-kyun ölü bulundu