Kuş gribi alarmı! Kümesteki 72 bin hayvan itlaf edilecek...

Japonya'nın Saga eyaletinde geçtiğimiz haftalarda bir çiftlikte kuş gribinin H5 mutasyonuna rastlanılmasının ardından salgın ülkenin bir eyaletine daha sıçradı. Salgın nedeniyle 72 bin kümes hayvanı itlaf edilecek. İşte detaylar...

Kuş gribi alarmı! Kümesteki 72 bin hayvan itlaf edilecek...
  • Geçtiğimiz haftalarda Japonya'nın Saga eyaletindeki bir çiftlikte kuş gribinin H5 mutasyonuna rastlanmasının ardından, salgın ülkenin bir eyaletine daha sıçradı.

Kuş gribi alarmı! Kümesteki 72 bin hayvan itlaf edilecek... - Resim : 1

  • İbaraki eyaleti yönetiminden yapılan açıklamada, Kasama kentindeki bir kümes hayvanı çiftliğinde toplu kuş gribi vakalarının tespit edildiği bildirildi.

Kuş gribi alarmı! Kümesteki 72 bin hayvan itlaf edilecek... - Resim : 2

  • Tesiste ölü olarak bulunan tavuklar üzerinde yapılan testlerde kuş gribinin H5 mutasyonuna rastlandığı kaydedilirken, 72 bin kümes hayvanının itlaf edileceği belirtildi.

Kuş gribi alarmı! Kümesteki 72 bin hayvan itlaf edilecek... - Resim : 3

  • Karantinaya alınan çiftliğin 10 kilometre yarıçapındaki bölge sınırlı hareket alanı ilan edilirken, tesisin 3 kilometre yarıçapındaki bölgede yer alan çiftliklerden tavuk ve yumurta sevkiyatının tedbir amaçlı askıya alındığı açıklandı.

Kuş gribi alarmı! Kümesteki 72 bin hayvan itlaf edilecek... - Resim : 4

150 yardım tırı Gazze'ye girdi! Facebook Hamas'ın görüntülerine sansür uyguladı Almanya Cumhurbaşkanı İsrail'e desteğini yineledi: İsrail ordusu kendisini savunduğu için Gigi Hadid İsrail'in vahşetini dünyaya duyurdu